Et kart av salt og stjerner (Innbundet)

Forfatter:

John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 352
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The map of salt and stars
Oversatt av: Lindgren, John Erik Bøe
ISBN/EAN: 9788281694279
Kategori: Romaner
Omtale Et kart av salt og stjerner

2011: Tolv år gamle Nour har nettopp mistet sin far, og moren bestemmer seg for å ta med barna og flytte tilbake til Syria. Like etter ankomsten innledes opprøret, og bombingen av hjembyen Homs tar til. Når en granat treffer familiens hus og nesten dreper Nour, må familien flykte gjennom Midtøsten og Nord-Afrika på søken etter trygghet. Underveis blir Nours forestilling om «hjemme» til en drøm som hun sliter med å huske – og et håp hun ikke kan leve uten.

Ni hundre år tidligere: Seksten år gamle Rawiya forlater sin fattige mor og begir seg ut i verden. Hun kler seg om og blir til gutten Rami, og får gå i lære hos den store geografen al-Idrisi. Han har fått i oppdrag av kong Roger 2. av Sicilia å skape et kart over den kjente verden. Sammen legger kartografen og hans lærling ut på en farefull ferd rundt Middelhavet. Underveis støter de på så vel mytiske uhyrer som historiske skikkelser.

Et kart av salt og stjerner vever disse to historiene om flukt og søken sammen til en mektig beretning om trangen til å vende hjem – og prisen mennesker er villige til å betale for å lykkes.

Til toppen

Andre utgaver

Et kart av salt og stjerner
Bokmål Ebok 2019
Anmeldelser Et kart av salt og stjerner

«Forførende ... Joukhdars prosa er som en drøm.»

Seattle Times
«Et kart av salt og stjerner er viktig og betimelig fordi den viser hvor sammenvevet to tilsynelatende motstridende verdener kan være.»New York Times Book Review

Til toppen

Om forfatter

Zeyn Joukhadar er en syrisk-amerikansk forfatter, med muslimsk far og kristen mor. Han er utdannet som biokjemiker og var forsker før han begynte å skrive på heltid. Han har publisert en rekke noveller og dikt, og debuterte som romanforfatter med Et kart av salt og stjerner.