Et hus uten vinduer (Innbundet)

Forfatter:

Elisabet W. Middelthon (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 528
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: A House Without Windows
Oversatt av: Middelthon, Elisabet W.
ISBN/EAN: 9788202542115
Kategori: Romaner
Omtale Et hus uten vinduer

Zeba er en pliktoppfyllende kone og mor som får livet snudd på hodet når ektemannen Kamal blir funnet drept med øks i gårdsrommet. Zeba er i sjokk og ikke i stand til å gjøre rede for hva hun gjorde på det tidspunktet han døde. Det ender med at hun blir satt i fengsel.

I fengselet møter hun flere unge kvinner som har havnet her utelukkende fordi de har brutt noen av de sosiale reglene i det afghanske samfunnet. For disse kvinnene er fengselet både en straff og en trygg havn der de kan leve tilbaketrukket fra den tøffe verdenen utenfor murene.

Hit kommer advokaten Yusuf, som er født i Afghanistan, men oppvokst i USA og som har et sterkt engasjement for menneskerettigheter. Hans skal forsvare Zeba, men oppdager at akkurat som Afghanistan selv, er klienten hans ikke helt sånn som han forestiller seg.

Til toppen

Andre utgaver

Et hus uten vinduer
Bokmål Heftet 2018
Om forfatter

Nadia Hashimis foreldre forlot Afghanistan på 1970-tallet, før Sovjetunionen invaderte landet. I 2002 besøkte forfatteren Afghanistan for første gang. Hun bor sammen med sin familie utenfor Washington D.C, der hun jobber som barnelege. Hun debuterte med Perlen som sprengte skjellet, som ble en internasjonal bestselger. Når månen står lavt er hennes andre roman. Hun har akkurat utgitt sin tredje roman, A House Without Windows.