Utgiftene til helsevesenet i Norge har vokst kraftig de siste 10 årene, og Norge er ett av de landene i verden som bruker mest penger på helse. Likevel står helsesektoren overfor store utfordringer. Det er manglende samhandling mellom sykehus og kommuner, mange pasienter venter lenge på behandling, og sykehusene går med store underskudd. Denne boka belyser disse og andre styringsutfordringer som norsk helsesektor står overfor.
Flere bøker av Jan Erik Askildsen, Trond Bjørnenak, Kurt R. Brekke, Stein A. Evensen, Astrid L. Grasdal, Kåre Petter Hagen, Kjell Haug, Tor Helge Holmås, Oddvar Martin Kaarbøe, Jorid Kalseth, Egil Kjerstad, Stener Kvinnsland, Jon Magnussen, Karin Monstad, Erik Nord, Kari Nyland, Trond E. Olsen, Fred Schroyen og Katarina Østergren:
«Bidragene gir en god oversikt over mange viktige emner og flere av forfatterne formidler også ferske forskningsresultater. [...] Hovedkonklusjonen er dermed at boken representerer et godt bidrag og flere av kapitlene vil være nyttige spesielt for studenter innen helse og økonomi.»Hans Olav Melberg, Tidsskrift for velferdsforskning, 3/2010
"Siden denne boken gir et innblikk i en tenkning leger i stigende grad vil bli rammet av, bør den være av interesse for dem. [...] De fleste kapitlene holder et høyt analytisk nivå."O. Berg, Tidsskrift for Den norske legeforening, 19/2009
Kjell Haug er lege og professor i samfunnsmedisin. Prodekanus ved Det medisinsk-odontologiske fakultet, Universitetet i Bergen. Han har sittet i styringsgruppen for Helseøkonomiprogrammet i Bergen (HEB) siden programmet ble etablert.
Oddvar M. Kaarbøe er førsteamanuensis i helseøkonomi ved Institutt for økonomi, Universitetet i Bergen. Han er også forskningsleder for Helseøkonomiprogrammet i Bergen (HEB). Hans forskning er i hovedsak knyttet til finansiering av sykehus.
Trond E. Olsen er Ph.D fra Stanford University og er professor ved Institutt for foretaksøkonomi på Norges handelshøyskole. Han er medlem av styringsgruppen for Helseøkonomiprogrammet i Bergen (HEB).