Et glass før krigen (Heftet)

Forfatter:

, Henning Kolstad (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A Drink before the War
Oversatt av: Kolstad, Henning
ISBN/EAN: 9788202311599
Omtale Et glass før krigen

Det er sommer i Boston, en by gjennomsyret av historie og rasemotsetninger. En by som snart skal eksplodere i en ufattelig skandale og en blodig gjengkrig. Det er uken før Uavhengighetsdagen.

Patrick Kenzie og Angela Gennaro er privatetterforskere av det røffe slaget. De kjenner arbeiderstrøkene og gettoen rundt Bostons Dorchester-distrikt som innfødte.De påtar seg en tilsynelatende enkel jobb. En fremstående politiker forsøker å finne Jenna Angeline. Den svarte vaskehjelpen er beskyldt for å ha stjålet konfidensielle dokumenter. Saken blir stadig større, Jennas familie er innblandet, sammen med rivaliserende gjengledere.

Patrick og Angela er snart dypt involvert i en etterforskning som dreier seg om utpressing, leiemord og barneprostitusjon og med forbindelser fra gata til politikkens høyeste tinde.

Til toppen

Andre utgaver

Et glass før krigen
Bokmål Heftet 2008
Om forfatter
Dennis Lehane er forfatteren av den kritikerroste kriminalromanen I blodet, boka bak den Oscarnominerte storfilmen Mystic River. På norsk finnes også thrillerne De gales øy og Forsvunnet i natten. En dram før krigen kom i 2008, der privatdetektivene Kenzie og Gennaro igjen skal ut i Bostons ghetto. Lehane er oppvokst i Dorchester, Massachusetts og bor i Boston-området. De gales øy er filmatisert under navnet Shutter Island, med blant annet Leonardo DiCaprio og Ben Kingsley på rollelisten.