Et glass før krigen (Heftet)

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A Drink before the War
Oversatt av: Kolstad, Henning
ISBN/EAN: 9788202311599
Omtale Et glass før krigen

Det er sommer i Boston, en by gjennomsyret av historie og rasemotsetninger. En by som snart skal eksplodere i en ufattelig skandale og en blodig gjengkrig. Det er uken før Uavhengighetsdagen.

Patrick Kenzie og Angela Gennaro er privatetterforskere av det røffe slaget. De kjenner arbeiderstrøkene og gettoen rundt Bostons Dorchester-distrikt som innfødte.De påtar seg en tilsynelatende enkel jobb. En fremstående politiker forsøker å finne Jenna Angeline. Den svarte vaskehjelpen er beskyldt for å ha stjålet konfidensielle dokumenter. Saken blir stadig større, Jennas familie er innblandet, sammen med rivaliserende gjengledere.

Patrick og Angela er snart dypt involvert i en etterforskning som dreier seg om utpressing, leiemord og barneprostitusjon og med forbindelser fra gata til politikkens høyeste tinde.

Til toppen

Om forfatter
Dennis Lehane er forfatteren av den kritikerroste kriminalromanen I blodet, boka bak den Oscarnominerte storfilmen Mystic River. På norsk finnes også thrillerne De gales øy og Forsvunnet i natten. En dram før krigen kom i 2008, der privatdetektivene Kenzie og Gennaro igjen skal ut i Bostons ghetto. Lehane er oppvokst i Dorchester, Massachusetts og bor i Boston-området. De gales øy er filmatisert under navnet Shutter Island, med blant annet Leonardo DiCaprio og Ben Kingsley på rollelisten.