Et diktet barn (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202341244
Kategori: Lyrikk
Omtale Et diktet barn

I Et diktet barn fortelles en historie som kan lede tankene til klassiske vandringstekster som Draumkvedet eller gamle dialogtekster som Kongespeilet. Samtidig er teksten alt annet enn klassisk i formen, der den nøler, fomler og traver rundt på en pilegrimsreise mellom himmel og helvete.

Aasprong tar oss med inn mot et bilderikt og mytisk sted der ting slettes ikke alltid er som man tror, hvor ting like gjerne kan befinne seg på himmelen som på jorden

Til toppen

Anmeldelser Et diktet barn

"Det store høydepunktet blant fjorårets norske diktsamlinger."

Brynjulf Jung Tjønn, NRK

"Det er blitt en vakker bok, i sinn som i skinn. Monica Aasprongs Et diktet barn kjennetegnes av barnespråkets spontanitet og himmelropende undring. Leseren slås av den varme, og til tider herlig absurde, kommunikasjonen mellom mor og barn"

Cornelius Jakhelln, Morgenbladet

"Den overrasker hele veien. Her er prosaaktige korttekster, haiku- og håvamålaktige tekster, tekster med rim, tekster som ligger nær et dramatisk uttrykk, korthogde- dikt dryppet ut over sidene. Formen overrasker og er med på å gjøre boka til en god leseropplevelse. Man trenger ikke være lyrikkekspert for å ha glede av denne, og den som ikke skremmes av tykkelsen har en spennende vandring i vente."

Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

"Til sammen er det en imponerende variert leseropplevelse. Mest morsomt er det naturligvis når det oser av overskudd. Styrken til Et diktet barn er den grundige bearbeidelsen, rikdommen i den lange samtalen mellom mor og barn."

Erlend Røyset, Klassekampen

"Her handler det om å gå. Og det blir en god og interessant tur!"

Henning Howlid Wærp, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Monica Aasprong (f. 1969) er fra Kristiansund og bor i Stockholm. Ved siden av å være forfatter jobber hun som oversetter og gjendikter. Hun har tidligere vært litteraturansvarlig i Morgenbladet og redaktør i LUJ – nordenfjeldske litteraturtidsskrift.