Essays i sosiologi (Heftet)

Serie: Cappelens upopulære skrifter 82

Forfatter:

Anders Dunker (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 152
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Sociologcal Imagination, The power elite et al.
Oversatt av: Dunker, Anders
Serie: Cappelens upopulære skrifter
Serienummer: 82
ISBN/EAN: 9788202718725
Kategori: Samfunnsvitenskap , Historie, religion og filosofi og Fagbøker
Fag: Filosofi, Idéhistorie, Samfunnsfag, Sosialantropologi, Sosiologi
Nivå: Akademisk
Omtale Essays i sosiologi

Amerikaneren C. Wright Mills (1916-1962) var sosiologiens enfant terrible, en storkjeftet bråkmaker som la seg ut med alle, men han var også en visjonær tenker på vegne av sosiologien og samfunnsvitenskapene. Mest berømt ble Mills for boken om The Sociological Imagination fra 1959. Hans ideer om den sosiologiske fantasien har inspirert flere generasjoner av samfunnsvitere og innledningskapitlet i boken er inkludert i denne essaysamlingen.

Mills skrev om en lang rekke temaer, og denne samlingen tekster gir et innsyn i det mangfoldige ved hans tenkning. Her er en analyse av maktstrukturen i det amerikanske samfunnet, en kritikk av liberal tenkning og en teori om massemedia og offentlig opinion. Essaysamlingen inkluderer også en lite kjent tekst av Mills: en kritisk, men likevel positivt imøtekommende omtale av Simone de Beauvoirs Det annet kjønn.

Til toppen

Anmeldelser Essays i sosiologi

«[Det er] gledelig at vi nå har fått en utgivelse på norsk av noen av C. Wright Mills’ viktigste tekster. Boka bør ønskes velkommen både av sosiologer og av andre med interesse for sosiale, politiske og historiske forhold.»

Lars Bugge, Klassekampen 4. juni 2022

Til toppen

Om forfatter

C. Wright Mills (1916-1962) var en amerikansk sosiolog og professor i sosiologi ved Columbia University fra 1946 – 1962. Han var en av 1900-tallets sentrale sosiologer som særlig var opptatt av maktfordelingen i samfunnet, sosial lagdeling og forholdet mellom kultur og personlighet. Mills var ofte kontroversiell og samfunnskritisk. Viktige bøker han skrev var blant andre White Collar (1951), The Power Elite (1956) og The Sociological Imagination (1959).

Bøker i serien