Erstatningsrettslig analyse (Innbundet)

med særlig vekt på eiendom og miljø

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202266929
Kategori: Fagbøker
Fag: Eiendomsrett, Erstatningsrett, Miljørett, Rettsøkonomi
Nivå: Akademisk
Omtale Erstatningsrettslig analyse

Boken er en samling av artikler som spenner fra alminnelig til spesiell erstatningsrett og fra rettsdogmatikk til rettsøkonomi. Første del består av fire kapitler som på ulike måter omhandler spørsmålet om erstatningsrettens interessevern. Andre del omfatter analyser av ulike ansvarsgrunnlag.

Boken er rettet mot enhver som interesserer seg for erstatningsrett. Den vil være spesielt relevant for studenter, advokater og andre profesjonelle som vil se eller bearbeide det rettsøkonomiske momentet i erstatningsrettslig argumentasjon.

Til toppen

Flere bøker av Endre Stavang:

Anmeldelser Erstatningsrettslig analyse

«Boken forener erstatningsrettslig og rettsøkonomisk analyse med aktuelle problemstillinger innenfor miljø- og tingsrett.»

Erling Hjelmeng, Nytt i privatretten, nr. 3/2007

Til toppen

Om forfatter

Endre Stavang (f. 1964) er dr.juris og professor ved Institutt for privatrett ved Universitetet i Oslo. Han har hatt forskningsopphold ved Senter for grunnforskning og Yale Law School og har dessuten vært advokat i Norsk Hydro og konstituert lagdommer (Borgarting). Han er medlem av Forskergruppe i naturressursrett. Hans bøker og artikler dreier seg særlig om tingsrett, erstatningsrett og miljørett.