Erling Lorentzen (Innbundet)

Vilje og motstand

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202446727
Kategori: Biografier
Omtale Erling Lorentzen

For første gang får vi hele historien om Erling Lorentzen.

Navnet Erling Lorentzen er nok kjent for de fleste nordmenn. For den eldre generasjonen er han den ranke gentlemannen fra 50-tallsukebladene – krigshelten, bestevennen til Kjakan, som giftet seg med prinsessen og tok henne med til et tropisk paradis. For den yngre er han rikingen fra tabloidpressen – forretningsmagnaten som havnet i konflikter med urfolk og miljøforkjempere i Brazil. Men fortellingen om Erling Lorentzen har langt flere fasetter enn som så.

Fra hans farfar satte seil over Atlanteren for å bygge forretninger i Latin-Amerika på 1800-tallet, til hans far som var leder av rederaliansen Nortraship under krigen, til Erling som meldte seg til innsats som tenåring i den norske motstandsbevegelsen – det går en rød tråd gjennom familien Lorentzens virke. Det handler om å gi alt for det man tror på, om å se muligheter der andre ikke ser dem, og om aldri å gå på akkord med egne prinsipper.

Til toppen

Andre utgaver

Erling Lorentzen
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser Erling Lorentzen

"En solid biografi om en omstridt mann (...) et tankevekkende innblikk i livet og verdensanskuelsen til en av Norges største askeladder."

Torkjell Leira, Bistandsaktuelt

"Man kunne kanskje mistenke boken på 448 sider å være et bestillingsverk. Forfatteren har ikke gått i den fella. Den som ikke finner noe nytt og overraskende her, er usedvanlig godt informert."

Ivar Dyb Kraglund, Forsvarets Forum

Til toppen

Om forfatter

Stig Arild Pettersen (f. 1983) er journalist og statsviter, med Master of International Affairs fra Columbia University, New York. Han har jobbet for Dagens Næringsliv og NRK, og er grunnlegger og programleder for utenrikspodcasten Du verden!