Er nå det så sikkert? (Heftet)

Journalistikk og kildekritikk

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 236
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202283438
Kategori: Journalistikk og mediefag
Fag: Mediefag
Nivå: Akademisk
Komponent: Pedagogisk litteratur
Omtale Er nå det så sikkert?

Informasjonssamfunnet stiller store krav til journalisters og mediefolks kritiske evne. Denne boka setter søkelyset på det mangfoldet av problemer som kan dukke opp i arbeidet med kilder og kildemateriale.

Boka gir nødvendig ballast til journalister og studenter i journalistikk og er nyttig også for studenter og utøvere innenfor mediekunnskap, historie og bibliotek- og informasjonsfag.

Sentrale temaer i boka:

  • Kildekritikk som metode
  • Journalisten som kildekritisk problem
  • Skriftlige og muntlige kilder
  • Tilsiktet og utilsiktet informasjon
  • Fotografiet som kilde
  • Forskning og statistikk
  • Kildekritikk for Internett

Til toppen

Anmeldelser Er nå det så sikkert?
«... er du ute etter en lettlest bok uten vanskelige teorier og fagtermer, og som enkelt kan gi deg en innføring i kildekritisk analyse, er dette boken for deg.»Maren Berg, Mediert 2/2008

Bra om kildekritikk

«Boken er omfattende, grundig og forståelig. Den bør være obligatorisk lesing for så vel journalistikk - som mediestudenter, og også for lærere i mediefag.»Jan Vincens Steen, [tilt] nr. 2 - 2008

Til toppen

Om forfatter
Egil Fossum er tidligere førsteamanuensis, i dag senior, ved Høgskolen i Oslo, Journalistutdanningen. Han er magister i statsvitenskap og har vært redaktør av Klassekampen. Hans tidligere utgivelser er blant annet Latin-Amerika mellom revolusjon og kontra-revolusjon, Fra Stalins Sovjet og Hos de kristne i Midtøsten.
Sidsel Meyer er tidligere høgskolelektor, i dag senior, ved Høgskolen i Oslo, Journalistutdanningen. Hun har i en årrekke undervist i nyhets- og nettjournalistikk med særlig fokus på research og kildekritikk. Hun er dessuten utdannet fagbibliotekar med tilleggsstudier i historie, mediekunnskap og IT.