Er du stolt av meg, pappa? av Tormod Huseby (Ebok)
Ebok

Er du stolt av meg, pappa? (Ebok)

Om vår evige lengsel etter anerkjennelse

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.15 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202739386
Kategori: Helse og psykisk helse
Omtale Er du stolt av meg, pappa?

Anerkjennelse i oppveksten er avgjørende for at vi skal kunne utvikle en god og trygg selvfølelse. Bokens personlige historier viser hvor galt det kan gå når anerkjennelsen uteblir og erstattes av ydmykelse og forsømmelse, noen ganger også misbruk. Men det går an å fri seg fra fortiden, kvitte seg med skammen og omfavne alle sider ved seg selv.

Er du stolt av meg, pappa? inneholder ni personlige historier og psykiaterens kommentarer, refleksjoner og råd. Du blir blant annet kjent med Maria med bulimi, Rebekka som shopper for mye, Mathias som frykter sin distanserte far, Peter som ble styrt av sterkt religiøse foreldre, og Ane med den pliktoppfyllende og overbeskyttende moren. Frykten for å bli avslørt som dårlige mennesker, forlatthetsfølelse, angst og depresjon ligger som et felles bakteppe hos mange som blir avvist og forsømt som barn.

Tormod Huseby viser også hvorfor han mener at samfunnskulturen svikter oss ved ikke å anerkjenne vårt dype behov for relasjoner og nærhet. Den appellerer til falske verdier som økt konkurranse, grådighet og streben etter status og prestasjoner. Dette gjør oss fremmedgjorte, slitne, tomme og ensomme, sier han. Gjennom sin varme tone og ømhet for dem som strever, og ikke minst gjennom å avsløre egne såre punkter, viser Huseby hvordan vi kan sprenge oss ut av det han kaller «buret» – et innskrenket liv med mye selvkritikk, perfeksjonisme og uheldige strategier for å bli elsket og forstått. Gjennom dette kan vi møte hverandre med ydmykhet og forståelse, slik at hver og en av oss får være hovedaktør i eget liv og føle frihet og livsglede.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Tormod Huseby:

Om forfatter

Tormod Huseby er spesialist i psykiatri og veileder i psykodynamisk psykoterapi, med tilleggsutdannelse i kognitiv atferdsterapi. Siden 2000 har han drevet privatpraksis i Oslo. Han er også en populær skribent i Norges største psykologitidsskrift psykologisk.no og har vært lørdagsspaltist i Dagens Næringsliv. Han har skrevet bøkene Alene naken – hvorfor er vi redd for være oss selv? og Just like us, only more, og er medforfatter i komiker Rigmor Galtungs bok Fullt lys og stummende mørke, om å leve med diagnosen bipolar lidelse.