Englevind og limonade (Innbundet)

Forfatter:

Bo Gaustad (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 40
Illustratør: Gaustad, Bo
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202245481
Omtale Englevind og limonade

Titusenogtre jobber som livsgledeblåser i Englenes Fødselskorps. Snart fyller han sekstisyvtusen år og skal gå av med pensjon. Han er veldig opptatt av at alt skal gå bra på hans aller siste arbeidsdag. Han spenner på seg livsgledebeholderen, sjekker listen over fødslene han har ansvaret for og flyr ned til jorden. Alt ser ut til å gå bra, men så blir en av de fødende sittende fast i bilkø ...

Kjersti Wold tar hun oss med til både himmel og jord i denne bildeboken, og sammen med Bo Gaustad har hun laget en nydelig og humoristisk historie.

Til toppen

Flere bøker av Kjersti Wold:

Anmeldelser Englevind og limonade

"Nettopp det å få leseren til å more seg, til å la seg drive med i tekstens energiske koblinger både tematisk og språklig, ser ut til å være tanken bak boken. Trolig vil den også lykkes med det."

Nina Goga, Barnebokkritikk

”Kjersti Wold har skrevet en rørende fin barnebok om livets gode engel”.

Varden

Til toppen

Om forfatter

Kjersti Wold (f. 1962) har skrevet romaner og noveller for voksne, ungdom og barn. I tillegg har hun utgitt flere fagbøker. Hun regnes som en av mentorene innen kreativ skriving i
Norge og har i 20 år holdt kurs i å skrive om sitt eget liv. Wold er daglig leder for Noesis – senter for kommunikasjon og kreativitet.
www.noesis.no

"Når jeg er rundt i skoleklasser spør ofte elevene om når jeg bestemte meg for å bli forfatter. Da svarer jeg at å bli forfatter hadde jeg lyst til allerede før jeg kunne skrive. Som barn mislikte jeg sterkt at bøker sluttet, og det hendte derfor at jeg tok på meg oppgaven å lage en fortsettelse på egenhånd. Først dikterte jeg til moren min, og siden da jeg selv kunne skrive supplerte jeg med å dikte lange, snørklete historier, stinne av skrivefeil.

Opp gjennom ungdomstida holdt jeg det hemmelig at det var forfatter jeg ville bli, men da jeg var ferdig med gymnaset begynte jeg i smug å planlegge forfatterutdannelsen min. Den skulle bestå av teoretisk skolering kombinert med mye reising og rare opplevelser. Dette førte meg ut i verden, innom universitetet og siden opp til Forfatterstudiet i Bø i Telemark.

Da hadde jeg allerede overstått mange av mine 25 flyttinger, og jeg hadde blant annet jobbet som grapefruktplukker i Israel, aktmodell i Danmark, keramiker i Hellas, skribent i Spania og som kokk for psykisk utviklingshemmede i England.

Jeg er mye på reise, holder skrivekurs over hele landet og besøker 50-60 skoleklasser i året.

Når jeg skriver, gjør jeg det i mitt ombygde sykkelskur. Derfra har jeg utsikt til et seljetre, og ro til å gå inn i den verden der bilder og ideer kan flyte sammen og bli til en bok."

av Kjersti Wold