Engelen i Djevelgapet (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202386245
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 9 - 12
Omtale Engelen i Djevelgapet

Astrid Baros kan ikke være et barn for alltid. Hun må innse at hun vokser, at ting forandrer seg. Og at foreldrene har skilt seg. Nei, forresten, stryk det siste. Astrid legger en djevelsk plan for å gjenforene mamma og pappa. Alt hun trenger er en kjettingtang, en øde øy og litt flaks. Problemet er bare at hun ikke har det siste. Snart er hele familien i så stor knipe at bare en engel kan redde dem!

Til toppen

Årets beste ungdomskrim!

Sandefjords blad

 

Andre utgaver

Engelen i djevelgapet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012
Engelen i Djevelgapet
Bokmål Ebok 2012
Astrid Baros 1: Engelen i Djevelgapet
Bokmål Heftet 2017
Anmeldelser Engelen i Djevelgapet

Action i toppklasse for barn

"I botnen av denne spennande og dramatiske boka ligg det traumet som skilsmissa skaper for Astrid (...) Mest imponerande, i tillegg til eit oppfinnsamt, sterkt actionprega plott, er skildringa av den ressurssterke, såre og trassige jenta som satsar alt på å få foreldra til å bli saman att. Vi kjem innunder huda på henne, og ho står til truande. Ja, vi blir glade i henne; sjølv som 70-åring blei eg riven med av dramaet. Forfattaren har nok lese Mark Twain og Astrid Lindgren med utbytte, men Levi Henriksens Astrid står støtt på eigne bein. Til slutt - det må då kunne bli ein flott barnefilm av dette manuset?"

 
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

Årets beste ungdomskrim!

"Levi Henriksen viser med "Engelen i Djevelgapet" at han kan skrive bøker og skildre miljøer så troverdig at du føler du kjenner deg igjen. Han mestrer det kunststykket å ta sin fenomenale voksenpenn over i et språk som er tilgjengelig for barn. Han tar sine unge lesere på alvor, men samtidig med rampete humor og nydelig håndverk.(...) Så hvis det virkelig finnes en engel i Djevelgapet, bruker den sin positive kraft til å vriste nye barne- og ungdomshistorier ut av forfatterskapet til Levi Henriksen. Dette er nemlig for god ungdomslitteratur til at det ikke kan følges opp! Du må skrive enda en bok om Astrid, Levi! Du må! Det er et krav fra sengekanten etter herlige kvelder med høytlesing for barna!"

 
Anders Mehlum Hasle, Sandefjords Blad

Morsom og spennende barnebok

" Levi Henriksen er kjent som forfatter, låtskriver, tekstforfatter og musiker. I høst debuterer han som barnebokforfatter med bravur. (...) både de litt yngre og eldre helt opp i voksen alder, vil ha glede av å følge Astrid som er et oppkomme av påfunn og veslevoksen viten. Hun og de andre hovedpersonene skildres med en varme og humor som vil få både store og små hjerter til å glede seg. Morsom, spennende og overraskende, er adjektiver som dekker.(...) en leseopplevelse av det virkelig gode slaget, som jeg gjerne leser for mine barnebarn."

 
Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis

Actiondrama med jentehelt

"Det er fint med en jente som heltinne i boka, og Astrid er en jente å bli glad i. (…) Engelen i djevelgapet er en god actionbok som passer for både gutter og jenter fra ni år og oppover."

 
Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

Ung helt

"Jeg syns Levi Henriksen har skrevet en underholdende og fin barnebok. (…) Språket er enkelt, setningene er ikke altfor kronglete og selv om det nesten blir i overkant spennende i perioder tror jeg at mange unge lesere vil elske denne boka."

 
Solgunn Solli, Altaposten

Lager spenning for en ny generasjon

Skumle eneboere og kidnappede svenske millionærer er bare noen av ingrediensene som gjør dette til en spennende bok for både store og små. Filmrettighetene er allerede solgt, så det er bare å glede seg.(...) Målgruppa er vel sånn omtrent fra ni år og oppover, men husstandens åtte-åring skrekkfrydet seg gjennom hele boken. Det gjorde jeg også."

 
Pål Andreassen, Moss Avis

Fortellerglad Levi

"Romanen markedsføres som Levi Henriksens barnebokdebut. Men «Engelen i Djevelgapet» er like spennende og morsom å lese for store som for små (...) Man kan uten problemer identifisere seg med jentungen. Ikke bare med personen, men med hennes tanker, hennes motiv, hennes spontanitet og måten hun hele tiden må forholde seg til skiftende situasjoner på. Hun og alle hennes emosjoner er veldig ekte skildret og framstilt. Måten hun reagerer på, enten hun er tøff eller redd, gjør henne troverdig. Som leser tror jeg på henne. (...) Jeg aner ikke hvordan Henriksen har jobbet i researchfasen, men han blotter beundringsverdig innsikt i barnelynnet og barnesinnet."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

God barnekrim

"(...) det kan godt hende at «Engelen i havgapet» er starten på en serie med barnebøker fra Levi Henriksen - innen den klassiske tradisjonen. For denne boka viser at det er rom for ham der."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Heia handlekraften

"Som voksen leser venter man på den politisk korrekte løsningen og gruer seg litt til den kommer. Så gjør den kanskje ikke det likevel. For dette er først og fremst ei bok for barn, og den tar barnas parti. Heldigvis og hurra.(...) Boka er en hyllest til fantasien og et barns skapende tanker, en applaus for handlekraften og en påminner om at man aldri skal gi seg før man er blitt hørt."

Karen Frøsland Nystøyl , Vårt Land

Frir til de spenningssultne

"Friskt tilskudd til de litterære skilsmissebarna (...) Astrid er skilsmissebarnet som ikke kan akseptere at foreldrene aldri skal bo sammen mer.(...) Hun er et kompetent barn à la Lindgren, men samtidig også en moderne manipulator som lyver og tyvlåner når det trengs. Hun er i det hele tatt et fornøyelig bekjentskap.(...) Relasjoner med knute på er typisk for Henriksens voksenbøker, og et havarert ekteskap er et treffende valgt også for en barnebok.(...) Kontrovers med bevæpnede kriminelle gir en sjangerblanding som imøtekommer alle med sug etter spenning (...)"

Guri Fjeldberg, Bergens Tidende

"Astrid sprer om seg med de underligste opplysninger. Det er med på å gi boka sjarm. Henriksen er også god til å legge inn små spenningstopper underveis, før alt kulminerer i en kamp om liv og død på øya."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Astrids strykeprøve

"Sterkt jenteportrett i engasjerende drama (...) Henriksens drevne fortellerstil merkes godt på energi og fremdrift (...) Filmrettighetene til boken er allerede solgt. Det er lett å skjønne, for historien vekker engasjement."

Mette Hofsødegård, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Levi Henriksen (f. 1964) er forfatter, låtskriver, tekstforfatter og musiker. Han erkjent for moderne bygdelivsskildringer som kombinerer maskulinitet og følsomhet. Levi Henriksen har mottatt Bokhandlerprisen og har nådd en stor leserskare med sine kritikerroste bøker.