Engelen fra München av Fabiano Massimi (Ebok)
Ebok

Engelen fra München (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: L'Angelo di Monaco
ISBN/EAN: 9788202754037
Kategori: Krim
Omtale Engelen fra München

Engelen i München er en heftig litterær thriller sentrert rundt historiske karakterer og en sann sak som kunne ha endret historiens gang.

Vi befinner oss i München, 1931. Kriminalførstebetjent Siegfried Sauer og ass.førstebetjent Helmut Forster får et viktig oppdrag. De skal etterforske dødsfallet til en ung kvinne fra en velstående familie. Den unge kvinnen døde under mistenkelige omstendigheter. Saken må løses veldig kjapt og svært diskret. Politietterforskerne skjønner hvorfor når de kommer til åstedet, det er byens mest eksklusive adresse, Prinzregentenplats 16, og leiligheten offeret befinner seg i er hjemmet til lederen for Arbeidernes Nasjonalsosialistiske Parti, Adolf Hitler. Offeret heter Angela Maria Raubal, populært kalt Geli. Hun er Hitlers yndlingsniese.

Eksistensen til Geli er et historisk faktum. Det samme er dødsfallet. Men historikere har stridet om dødårsaken. Det ble antatt den gang at det var selvmord. Geli ble funnet med en av Hitlers pistoler ved siden av seg. Men det har selvsagt vært spekulert om hva som egentlig kan ha skjedd, og Massimis roman utforsker dette.

Fabiano Massimi har bakgrunn som bibliotekar og har gjort et meget grundig researcharbeid før han skrev denne romanen om et dødsfall som hypotetisk kunne ha bremset karrierene til Hitler før den tok av. Det som også er et historisk faktum er at Geli var utrolig vakker og hadde et helt spesielt forhold til Hitler. Dødsfallet hennes påvirket ham veldig sterkt, og det er blitt beskrevet at det endret hans forhold til alle mennesker rundt seg. En historiker som Joachim Fest beskriver Geli som «Hitlers eneste og største kjærlighet». Kanskje var hun også hans første offer?

Til toppen

Andre utgaver

Engelen fra München
Bokmål Innbundet 2022