En ytterst interessant bok om alt du ikke vet (Innbundet)

Forfatter:

og

Bjørn Alex Herrman (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 241
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The book of general ignorance
Oversatt av: Herrman, Bjørn Alex
ISBN/EAN: 9788281690226
Omtale En ytterst interessant bok om alt du ikke vet

Dette er boken som har tatt en hel verden med storm, og ble kåret til Amazons globale bestselger i 2006. En ytterst interessant bok om alt du ikke vet kaster nytt lys over spørsmål som har plaget filosofer, forskere og fulle menn på pub gjennom store deler av menneskehetens historie: Hva er sannhet, hva er sant og hva er bullshit? Gjennom hundrevis av tekster påpekes, forklares og korrigeres utbredte misforståelser, vanlige feiltolkninger, allmenn kunnskapsmangel og bevisst desinformasjon. Dette er først og fremst en grenseløst morsom og lite pretensiøs sjarmbombe av en bok som vil gjøre deg mer nysgjerrig på livets små og store gåter - men den kan også leses som en omfattende og ydmykende katalog over menneskehetens kunnskapsløshet. Hvis du fortsatt tror at hovedstaden i Thailand heter Bangkok, at jorden kun har én måne eller at Mount Everest er verdens høyeste fjell, har du et presserende behov for denne boken. "This book would make even Edison feel very small and silly." - The Economist. En ytterst interessant bok om alt du ikke vet er skrevet av menneskene bak det populære britiske TV-programmet QI (Quite Interesting).

Til toppen

Om forfatter

JOHN LLOYD CBE er skaperen av TV-programmet QI (Quite Interesting) og mannens om utformet The News Quiz (som Nytt på nytt er inspirert av) og Født på solsiden for radio, og Not the Nine O'Clock News, Spitting Image og Sorte Orm for fjernsyn.

John Lloyd og John Mitchinson har blant annet skrevet bestselgeren En ytterst interessant bok om alt du ikke vet. Inntil da var de legendariske for sin uvitenhet om dyrenes verden.

John Mitchinson, QIs reserachleder, har vært både bokselger og forlegger og tatt seg av så forskjellige forfattere og kunstnere som Haruki Murakami, The Beatles og en dame som strikket med hundehår.