En smak av forskning (Heftet)

Bacheloroppgaven som prosjekt, prosess og produkt

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 300
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202709426
Kategori: Samfunnsvitenskap og Fagbøker
Fag: Metode og studieteknikk
Nivå: Akademisk
Omtale En smak av forskning

Hva skal til for å skrive en god bacheloroppgave? Bacheloroppgaven er for mange studenter den første øvelsen i å formulere, utforme, gjennomføre og dokumentere et helt eget forskningsprosjekt, og det er ofte forbundet med mange forventninger og mye usikkerhet. Hensikten med denne boka er å gi en støtte i arbeidet med bacheloroppgaven, fra start til slutt.

En smak av forskning samler bidrag fra en rekke vitenskapelig ansatte som jobber med veiledning av studenter innenfor samfunnsvitenskapelige emner ved høyere utdanningsinstitusjoner i Norge, og innledes med bidrag fra studenter som nylig er ferdige med sine oppgaver. Boka tar også for seg tema som design, problemstilling, litteraturbruk, akademisk skriving, veileders rolle, etikk, oppgavens innledning, litteraturbruk og referanser, bruk av teori og data, og ulike metodiske tilnærminger, og sist, men ikke minst, hvilke kriterier som brukes for å vurdere slike oppgaver.

Gjennom hele boka vektlegger forfatterne hva som er gode valg innenfor ulike prosjektdesign. Boka kan derfor leses som en utvidet veileder, med den gjennomførbare, kreative og solide bacheloroppgaven som mål.

En smak av forskning henvender seg til studenter som skal skrive bacheloroppgave innenfor samfunnsvitenskapelige fag, og vil også være av interesse for veiledere av bachelor- og masteroppgaver.

Til toppen

Flere bøker av Ingvill Stuvøy, Gunhild Tøndel og Aksel Tjora:

Om forfatter

Ingvill Stuvøy er førsteamanuensis i sosiologi ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Hennes primære forskningsinteresser er reproduksjon, teknologi og økonomi, og ulikhet og velferd. Hun underviser og veileder både på bachelor- og masternivå i sosiologi.

Gunhild Tøndel er førsteamanuensis i sosiologi ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim. Tøndels primære forskningsfelt er velferd, teknologi og kunnskap, særlig knyttet til kvalitative problemstillinger om måling og telling, styring og organisering, og helse- og omsorgstjenestenes hverdag.

Aksel Tjora er professor i sosiologi ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og leder av arbeidsfellesskapet Sosiologisk Poliklinikk i Trondheim. Han arbeider særlig med interaksjonsstudier og studier av fellesskap i organisasjoner og i offentlige rom, ofte i forbindelse med teknologiske endringer, og han har også jobbet mye med utvikling av kvalitative forskningsmetoder.