En skytsengels dagbok (Innbundet)

Forfatter:

Jana Kristensen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Guardian Angel's Journal
Oversatt av: Kristensen, Jana
ISBN/EAN: 9788202365196
Kategori: Romaner
Omtale En skytsengels dagbok

Hun trodde livet var over, men det hadde nettopp begynt …

Noen skytsengler blir sendt tilbake for å våke over søsken, barn, mennesker de har vært glade i. Jeg ble sendt tilbake til meg selv. Jeg er min egen skytsengel, som snubler rundt i mine egne minner og føres med i tornadoen av en historie som jeg ikke kan forandre.
Jeg får lyst til å gripe en himmelsk penn og skrive om alt sammen, skrive til denne kvinnen jeg var, og fortelle henne alt jeg vet. Og jeg vil si til henne:
Margot.
Fortell meg hvordan du døde.

Da Margot Delacroix dør brått i en alder av førti, blir hun sendt tilbake til jorden som en skytsengel – for seg selv. Omdøpt til Ruth, blir hun tvunget til å gå igjennom livet sitt på nytt for å observere og registrere sine største feilgrep. Hun blir fortalt at hun ikke må gjøre noe for å endre sine handlinger, hun skal bare lære av dem. Og hun skal beskytte og elske Margot uten forbehold.

Men da hun innser at hun selv, som Margot, er skyld i at tenåringssønnen er narkoman og sitter fengslet for drap, blir hun dypt rystet. Og da en mulighet til å endre fortiden åpenbarer seg, er hun villig til å ofre alt for å redde sin sønn ...

Den nye Audrey Niffenegger – Company

En skytsengels dagbok er en vakker og gripende roman. – Tatler

Fullstendig oppslukende og herlig original! - Rosamund Lupton

Til toppen