En rettferdig krig (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202366032
Kategori: Romaner
Omtale En rettferdig krig

Slagpasienten Hans beveger seg mot et oppgjør med fysioterapeuten Terje. Eks-kona Karin, som er journalist, møter en gammel kjæreste. Svigersønnen Erik sitter fast i en hendelse han opplevde da han var soldat i Afghanistan og tilbringer dagene på Oslo S. Da Live, Eriks kone, reiser bort noen dager, må de alle ta stilling til hvem de er for hverandre og for seg selv.

Til toppen

Anmeldelser En rettferdig krig

"Underveis i lesningen av årets bok tenker jeg innimellom på Harold Pinter, på Merethe Lindstrøm og Heidi Marie Kriznik, Kroneberg nærmer seg disse kvalitetsforfatterne.(...) På sin lavmælte måte maler Kroneberg et stort oppslått lerret som inneholder hele livet, både det som er godt og det som er vondt."

 
Torolf E. Kroglund, Agderposten

Stilsikker og moden

"Godt og velkomponert om små og store familieproblemer. (...) En rettferdig krig viser slektskap til forfattere som Hanne Ørstavik, MeretheLindstrøm og Trude Marstein. (...) En rettferdig krig er så gjennomarbeidet og god, at den hever seg over mye av det som utgis i Norge."

Brynjulf Jung Tjønn, VG

Krigen vi bærer i oss

"Benedicte Meyer Kroneberg skriver om mennesker, hvordan vi har det oss imellom (...) Benedicte Meyer Kroneberg gir en del treffende skildringer av samliv (...) Benedicte Meyer Kroneberg spinner med andre ord videre på sitt tema om å nå frem til våre nærmeste. Her er småscener som gjør inntrykk - sterke inntrykk (...)"

Eigil Steinsfjord , Vårt Land

Stilsikker og moden

"Godt og velkomponert om små og store familieproblemer (...) Benedicte Meyer Kroneberg har kun utgitt én roman tidligere, debuten «Ingen skal høre hvor stille det er» fra 2010. Det skulle man ikke tro. Hun fremstår nemlig allerede som en stilsikker og moden forfatter.(...) «En rettferdig krig» er så gjennomarbeidet og god, at den hever seg over mye av det som utgis i Norge."

Brynjulf Jung Tjønn, VG

Krig på ulike plan

"(...) teksten virker gjennomarbeidet og framstår som både troverdig og gripende (...) Vi vet ikke om freden vil senke seg over de ulike aktørene. Det gjør at teksten lever i deg etter at den er ferdiglest (...) Systematisk komponert tekst om kriserammet familie. "

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Samlivets tapte paradis

Forfatteren sirkler med følsom hånd inn situasjoner der forventning slår over i skuffelse, kommunikasjon er synonymt med tap, og viser at slike mekanismer er overførbare mellom generasjonene.

Bror Hagemann, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Benedicte Meyer Kroneberg er født i 1972 i Oslo, men bor på Hisøy utenfor Arendal. Hun har hovedfag i nordisk litteratur fra NTNU og jobber som lærer i ungdomstrinnet.