En rekke avbrutte forsøk (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 186
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202241360
Kategori: Romaner
Omtale En rekke avbrutte forsøk

En rekke avbrutte forsøk er en bok om hva og hvordan man husker, en oppvekstroman fra 80-tallet og et aldri så lite familiedrama.

På 80-tallet var det ikke bare, bare å hete Selma. Man ble kalt for Selma-kjeks, Sulitjelma eller Selmer Furuholmen. I dag er det helt annerledes.

Til toppen

Anmeldelser En rekke avbrutte forsøk

"Selma Lønning Aarø klarer på snedig og morsomt vis å problematisere kommunikasjon, sannhet og objektivitet. For er bokas Selma den virkelige Selma?"

 
Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

«Rått oppvekstportrett - En herlig 80-tallshistorie»

 
Elisiv Hauge Nilsen, Haugesunds Avis

"Den er boblende morsom og godlynt samtidig som den på vakkert, nesten naivt vis tar for seg forskjellene mellom litteratur og virkelighet".

Bjørn Gabrielsen , Dagens Næringsliv

"Selma Lønning Aarø bidrar med en bok som er blottet for respekt for forfatterens rykte og selvbilde; og som ikke bare er oppsiktsvekkende morsom, men som også skildrer menneskets manglende eierskap over sin egen historie med overveldende enkelthet."

Anders Sundnes Løvlie, Dagsavisen

"Når bokas lekne, men samtidig alvorlige implisitte behandling av forfatteres forhold til fiksjon og virkelighet også løper som underliggende tema, er det ikke rart at man begeistres av Selma Lønning Aarøs roman som jeg herved spør blir vårens bestselger og litterære samtaleemne."

Finn Stenstad, Tønsberg Blad

"Vittig og klokt om forfatterens trøbbel med virkeligheten."

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Til toppen

Om forfatter

Selma Lønning Aarø (f. 1972) kommer fra Stord, men bor nå i Fredrikstad. Hun debuterte i allerede i 1995 med Den endelige historien, som var vinner av Cappelens konkurranse for beste debutroman. Aarø har utgitt en rekke bøker i ulike sjangere, og har skrevet både for voksne og barn. Hun har også redigert tre årganger av Cappelens debutantantologi Signaler – alle med Nils-Øivind Haagensen som medredaktør.

Vill ni åka mera? (2003), har blitt betegnet som Aarøs gjennombrudd. Med denne romanen ble hun også nominert til Brageprisen.

Barnebøkene om tøffe Milla (Milla bestemmer, 2016, Milla leter etter gull, 2019 og Milla redder Amazonas, 2021), alle illustrert av Tiril Valeur, er blitt favoritter både for ferske lesere og som høytlesningsbøker.

Selma Lønning Aarø har i en årrekke vært spaltist i Dagbladet og Klassekampen. Hun er kjent for sin selvironiske og humoristiske stil.