En overflødig kvinne (Heftet)

Forfatter:

John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: An Unnecessary Woman
Oversatt av: Lindgren, John Erik Bøe
ISBN/EAN: 9788202418854
Kategori: Romaner
Omtale En overflødig kvinne
FRA FORFATTEREN AV DEN INTERNASJONALE BESTSELGEREN HAKAWATI

"Rabih Alameddine er en makeløs historieforteller."
The Wall Street Journal

"Rabih er en forfatter med en global bevissthet. I hans historier finner du utfordrende ideer i oppbrutte fortellinger, storslagne bilder, dristig språk – kort sagt, stor fortellerkunst."
Amy Tan


Hvordan lyder den gamle klisjeen? Da alle arabiske jenter sto i kø og ventet på at Gud skulle dele ut genet som gjør alle desperate etter å gifte seg, må jeg ha vært et annet sted, trolig oppslukt av en bok.

I en gammel leilighet i Beirut bor 72 år gamle Aaliya. Hun har blått hår og en bemerkelsesverdig historie å fortelle. Mens bombene falt i bygatene har Aaliya dyrket sin store lidenskap: bøker. Sine beste år har hun viet til å lese litteratur og oversette den. Hun har et mislykket ekteskap bak seg, og få venner, men har en særegen sans for humor og en rifle som trofast ledsager. Med stor innlevelse og sjarm tar Aaliya oss med på en reise gjennom livet sitt, belyst gjennom bøkene som har gjort sterkest inntrykk på henne, og forfattere som Bolaño, Sebald, García Márquez, Calvino, Nabokov og Dickens.

Aaliyas historie er både en personlig fortelling, en familiehistorie og et innblikk i Beiruts og Libanons historie. Samtidig gir romanen er gripende bilde av hvordan det er å falle utenfor et samfunn som er sterkt basert på tradisjonelle verdier.

Rabih Alameddine forteller mesterlige historier Vesten har grunn til å lytte til. Han ble født i Jordan av libanesiske foreldre, og vokste opp i Kuwait og Libanon, og har utdannelse fra England og USA. Alameddine har gitt ut fire romaner og en novellesamling. Han har hatt stor internasjonal suksess med romanen Hakawati, som ble utgitt på norsk i 2010 og herjet bestselgerlistene da den utkom i pocket.

Les mer om boken her.

Til toppen

Andre utgaver

En overflødig kvinne
Bokmål Innbundet 2012
En overflødig kvinne
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Rabih Alameddine: