En ny dag (Heftet)

Serie: Jordmoren 48

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 256
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Serie: Jordmoren
Serienummer: 48
ISBN/EAN: 9788202350994
Kategori: Serieromaner
Omtale En ny dag

Astri er distriktsjordmor i en liten bygd på Nordvestlandet. Vi følger henne gjennom dramatiske fødsler, krig, død, vennskap og kjærlighet.

Oppryddingen etter krigen er i gang, og nordmennene trår ikke varsomt frem mot dem som sviktet. Astris forhold til tyskerne er under etterforskning, Klara sitter innesperret i Trondheim og eiendelene til Storset-familien skal spres for alle vinder. Sorgen over å ha mistet sitt livs kjærlighet er tung å bære for Astri. Og da Trond endelig oppsøker henne, finner hun ingen trøst. Han gir henne skylden for det største tapet krigen har påført ham. Tyskerne tok Grete, og Astri burde ha hindret dem.

Trond var helt ukjennelig. Det var noe uhyggelig kaldt over ham, ja som om han tok på seg en monstermaske. – Astri. Du fikk a Grete servert rett i arman. Og du svikta.
– Hva?
– E du klar over det? Han ropte ordene ut mens ansiktet hans vred seg. – Du hadd veikja, og du lot svina stryk av gårde med a. Kålles kunne du gjør nåkka sånt?

Til toppen

Andre utgaver

En ny dag
Bokmål Ebok 2018

Flere bøker av Sigrid Lunde:

Om forfatter

Sigrid Lunde er en meget produktiv forfatter som har skrevet både bøker, artikler og noveller, men mest kjent er hun nok for sin populære serie Jordmoren, som ble en av Norges lengste romanserier.

Bøker i serien