En mor ved navn Wanda av Paal-André Grinderud (Nedlastbar lydbok)

En mor ved navn Wanda (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2022
Innleser: Strøm, Haakon
Spilletid: 3:34
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202740849
Kategori: Biografier
Omtale En mor ved navn Wanda

I En mor ved navn Wanda dveler Paal-André Grinderud rundt både gode og dårlige hendelser i oppveksten. Han veksler mellom barndommens hendelser og sine perioder som voksen mann preget av angst og sykdom. Han får fram barnets kjærlighet til og omtanke for en alkoholisert mor og hvordan barndommens tøffe år med ustabile familieforhold kan relateres til senere episoder med fysisk og psykisk sykdom. Dette er likevel ingen trist lydbok. Forfatteren holder fast ved godheten og kjærligheten, både til livet og menneskene rundt ham. Han kommer til forsoning med sin mor og sin fortid og bestemmer seg for å lukke dette kapitlet i sitt liv og gå videre med løftet hode, uten skyldfølelse og skam. “Med denne boken vil jeg gjerne fortelle om min mor og hennes ustabilitet og kjærlighet, vekslingen mellom disse høyst forskjellige følelsene, og hva de gjorde med meg som barn og som voksen. Flere av mors sider måtte jeg erkjenne for å komme videre og forsone meg med henne og livet. Jeg måtte forstå at jeg hadde tegnet et slags glansbilde av henne, rett og slett for å holde ut og beskytte meg selv inntil jeg var klar til å ta neste skritt. (…) Jeg har vært åpen om de opplevelsene som har kommet til meg de siste årene. Første gangen jeg kjente at jeg husket noe av glede fra oppveksten, ville jeg ikke være ved det, fordi det gjorde så vondt. Glede kan også være smertefullt når den er en liten del av en stor smerte.”

Til toppen

Andre utgaver

En mor ved navn Wanda
Bokmål Innbundet 2011

Flere bøker av Paal-André Grinderud:

Om forfatter

Paal-André Grinderud (f. 1962) utga i 1992 Alene nå igjen, om å vokse opp som barn av en alkoholisert mor. Boken avstekom et ras av henvendelser til forfatteren og han opprettet en stiftelse, som gir midler til ulike veldedige og humanitære organisasjoner og institusjoner. Han har også gitt ut Den mystiske isbreen (1994, barnebok), En magentaturkis himmel (2002), Aldri mer alene (2004), Rose (2006) og novellesamlingen Blind godhet (2008). En mor ved navn Wanda er Grinderuds sjuende bok.

Grinderud har i mange år arbeidet som kokk og har inntil nylig drevet på full tid sitt veldedige arbeid sammen med en utstrakt foredragsvirksomhet for barn og ungdom, offentlige og private instanser. Grinderud har nå avsluttet sin rolle som offisiell talsperson for barn av rusmisbrukere.