En kort historie om likhet av Thomas Piketty (Ebok)
Ebok

En kort historie om likhet (Ebok)

Forfatter:

Eve-Marie Lund (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.78 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: UNE BRÈVE HISTOIRE DE L’ÉGALITÉ
Oversatt av: Lund, Eve-Marie
ISBN/EAN: 9788202736279
Kategori: Historie og Samfunn og debatt
Omtale En kort historie om likhet

«Det er interessant, det du skriver, men kanskje du kunne gjøre det litt kortere, slik at jeg kan dele forskningen din med venner og familie?»

Dette spørsmålet har fulgt stjerneøkonomen Thomas Piketty siden han med brak slo gjennom på verdensscenen med utgivelsen Kapitalen i det 21. århundre. I løpet av de siste tjue årene har han skrevet tre verk på nærmere tusen sider om ulikhetenes historie. Arbeidene er i seg selv basert på et omfattende internasjonalt forskningsprogram, som har ført til utgivelse av flere rapporter og bøker. Omfanget av denne dokumentasjonen kan ta mote fra en, selv om man skulle være aldri så positivt innstilt, og etterspørselen etter en mer tilgjengelig presentasjon av Pikettys funn har vært enorm.

En kort historie om likhet er delvis et svar på dette. Likevel nøyer ikke denne lille boken seg med å presentere hovedlærdommene fra det tidligere arbeidet. Idet han tar opp igjen alle debattene som disse spørsmålene har vært opphavet til de siste årene, presenterer han et nytt perspektiv på likhetens verdenshistorie. Han tar dessuten utgangspunkt i en sterk overbevisning som dannet seg etter hvert som han forsket: utviklingen mot likhet er resultatet av en kamp med en lang forhistorie, og er en kamp som kommer til å fortsette i det 21. århundre, med mindre vi alle tar i et tak og legger bak oss interessekonfliktene som altfor ofte hindrer oss i å komme videre.

De økonomiske spørsmålene er altfor viktige til å overlates til en liten klasse av eksperter og ledere, hevder Piketty. At folk flest tilegner seg denne kunnskapen er avgjørende hvis vi skal få endret på maktforholdene i samfunnet. Denne boken er hans bidrag til endringen.

Til toppen

Om forfatter

Thomas Piketty (f. 1971) er professor ved Ecole d'économie de Paris.