En kamp til (Innbundet)

En selvbiografi

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202458669
Kategori: Biografier
Omtale En kamp til

Claus Lundekvams fotballkarriere er en suksesshistorie uten sidestykke like mye som historien om livet etterpå er en nedtur av de sjeldne.

Det fantes kanskje mer målfarlige spillere enn Claus Lundekvam. Ifølge hans gamle manager Gordon Strachan kunne du ha lagt en død mann i straffefeltet, og han hadde hatt større mulighet til å score på en corner.

Kapteinsbind og 411 kamper for Southampton plasserer imidlertid midtstopperen fra Austevoll i et eksklusivt selskap. Ingen nordmann har flere kamper på toppnivå i engelsk fotball. I løpet av de tolv årene han spilte for The Saints ble han en av klubbens viktigste spillere, elsket for sitt hjerte for klubben, hyllet for sin ro i avgjørende øyeblikk.

I sin selvbiografi forteller Lundekvam åpent om det rastløse livet som fotballspiller i verdens mest populære liga. Om tøffe kamper, på banen og i garderoben, om fuktige bussturer tilbake fra Old Trafford, om Gordon Strachans eksplosive raseri, om frykten for Michael Owen og Thierry Henry, og om det evig tilbakevendende slitet for å unngå nedrykk.

Skader tvang Lundekvam til å legge opp i 2008. Da flomlysene ble slukket og portene til stadion lukket seg bak ham for siste gang, var hans eneste plan å nyte livet. Det gjorde han også – til han en dag ikke lenger hadde kontroll. Resten av historien er en kamp på liv og død.

En kamp til er en hudløs og ærlig bok, fra norsk fotballs mest altoppofrende spiller. Det er en historie om den livslange jakten på bekreftelse, om å temme dyret i seg – uten å miste seg selv på veien.

Til toppen

Andre utgaver

En kamp til
Bokmål Ebok 2015
En kamp til
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
En kamp til
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Thomas Karlsen og Claus Lundekvam:

Anmeldelser En kamp til

«En kamp til er kanskje den aller viktigste boka av eller om en norsk idrettspersonlighet noen gang.» «I en verden der fotballbiografier ofte er 'kiss and tell'-bøker der man utleverer andre, handler denne om å utlevere seg selv. Og det er helt rått, gråten sitter flere ganger i halsen.»

 
Lars Johnsen, Josimar

" Vond, men viktig lesning. (...) Claus Lundekvams selvbiografi er en sterk beretning om avhengighetens ødeleggende kraft (...) Boka bør bli obligatorisk lesning for norske idrettstalenter."

 
Endre Ruset, Dagbladet

"Norge har endelig fått en fotballbiografi for voksne lesere – en bok som handler om mer enn det som foregår innenfor krittlinjen. (...) Claus Lundkvam er menneskelig. Lite og stort. Redd og modig. 3-2. Et flott resultat."

 
Roar E. Jacobsen, Haugesunds Avis

«En kamp til» er først og fremst ei drivande historie.

 
Gudmund Skjeldal, Bergens Tidende

"Det blir nok lenge til det kommer en sterkere norsk idrettsbok."

Audun Vinger, Dagens Næringsliv

"Boka bør leses av spillere og ledere på alle nivåer i norsk fotball."

Leder, Dagsavisen

"(...) denne historien bør røre og engasjere også dem utenfor fotballfamilien"

Andreas Selliaas, Sportens uutholdelige letthet

Til toppen

Om forfatter

Thomas Karlsen (f.1978) er frilansjournalist som har jobbet for Dagbladet Magasinet, VG Helg og fotballmagasinet Josimar. Claus Lundekvam - En kamp til er hans første bok

Claus Lundekvam (f.1973) er tidligere fotballspiller. Han fikk sitt gjennombrudd for Brann, men spilte mesteparten av karrieren i Southampton. Lundekvam er nordmannen med flest kamper i Premier League.