En jeans og fire jenter (Heftet)

Jenter i jeans

Forfatter:

Aleksander Melli (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 304
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The sisterhood of the traveling pants
Oversatt av: Melli, Aleksander
ISBN/EAN: 9788202305529
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 11 - 15
Omtale En jeans og fire jenter

En morsom ungdomsbok, uhøytidelig og rett fra hjertet, som er blitt en stor suksess både i USA og Europa.

Den var bare en vanlig jeans fra en bruktbutikk, helt til de fire jentene prøvde den på seg. De har vært bestevenninner så lenge de skal huske, og nå skal de for første gang tilbringe sommerferien på hvert sitt sted. Kvelden før de drar, prøver de på seg buksa etter tur. De bestemmer at den som buksa passer best på, skal få beholde den. Ingen vet hvorfor, men buksa passer alle fire helt perfekt – til tross for at de er like forskjellig i størrelse og kroppsfasong som i alt annet. Selv Carmen, som aldri synes hun ser fin ut i noe som helst, må innrømme at hun ser flott ut i den buksa.

"Dette er en magisk bukse!" innser de. Og så lager de en pakt om å sende den fram og tilbake mellom seg hele sommeren. Lena skal dra til Hellas, Bridget skal på fotballeir, Carmen skal besøke faren sin, og Tibby blir igjen hjemme. Neste morgen tar de farvel. Og så begynner reisen til Vandrebuksa – og den mest eventyrlige sommeren i livene deres.

Til toppen

Andre utgaver

En jeans og fire jenter
Bokmål Ebok 2013
En jeans og fire jenter
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Ann Brashares:

Om forfatter

Ann Brashares vokste opp i Chevy Chase, Maryland, med tre brødre. Hun studerte filosofi ved Columbia University i New York. Siden har hun jobbet som redaktør i mange år, før hun skrev sin første roman "En jeans og fire jenter". Den er i løpet av kort tid blitt en av de aller mest leste ungdomsbøkene i USA. Boka blir nå utgitt i elleve land.

Hun bor i dag i Brooklyn, New York, med sin mann og sine tre barn.