En hjelpende hånd (Heftet)

Forfatter:

Stian Omland (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 96
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The grownup
Oversatt av: Omland, Stian
ISBN/EAN: 9788281693715
Kategori: Krim
Omtale En hjelpende hånd

Gillian Flynns prisbelønte hyllest til den klassiske viktorianske spøkelseshistorien. En utspekulert ung kvinne gjør sitt beste for å overleve ved å begå småsvindel, yte seksuelle tjenester og utgi seg for å være spåkone. Hun tjener til livets opphold ved å gi menn det de vil ha og kvinner det de vil høre. En morgen oppsøkes hun av en ny kunde, Susan Burke, som vil ha hjelp fordi livet hennes er i ferd med å rakne. Den unge kvinnen har lang erfaring med å tolke menneskelig adferd, og hun diagnostiserer straks Susan som rik, men ulykkelig – en fristende kilde til inntekt. Men allerede under det første besøket hjemme i kundens gamle herskapshus får hun bange anelser. Snart er hun fanget i en nifs kamp om å avsløre ondskapens tilholdssted og hva hun kan gjøre for å unnslippe den. "En hjelpende hånd", som første gang ble utgitt i George R.R. Martins antologi Rogues, viser nok en gang at Gillian Flynn er blant de aller fremste og mest originale stemmene i moderne spenningslitteratur. Novellen ble kåret til beste kriminalnovelle av Edgar Awards i 2015.

Til toppen

Andre utgaver

En hjelpende hånd
Bokmål Ebok 2015
Anmeldelser En hjelpende hånd

«Gillian Flynn beviser igjen, som hun har gjort i sine hittil tre krimromaner, at hun er en mester i psykologiske intriger.»

 
Stein Roll, Adresseavisa

«Fikst og elegant … Gillian Flynn leker seg med en miks av den klassiske viktorianske spøkelsesromanen, og en moderne grøsser. Når en eminent spenningsforfatter som Flynn har det gøy på papiret, smitter det over på leseren også. Hun er frekk og morsom, skarp og treffsikker hele veien.»

Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet

«En hjelpende hånd er en velskrevet, liten sak, en fin påminnelse om hvorfor Gillian Flynn er den moderne thrillerens mester.»

Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

«Overraskelsene står i kø. Sterkt.»

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

«Gillian Flynns mørke, morsomme, intelligente og velskrevne thrillere har både satt standard og skapt en ny bølge av kvinnelige hovedpersoner utenfor klisjeene. En hjelpende hånd ble kåret til beste kriminalnovelle i Edgar Awards i år og er Flynns hyllest til den klassiske viktorianske spøkelseshistorien. Men hun klarer så definitivt å sette sin egen signatur på historien … Igjen er det svært originale kvinneskikkelser som har ledende roller.»

Stina Håkensbakken Roland, Oppland Arbeiderblad

Til toppen

Om forfatter

Gillian Flynn (f. 1971) er journalist og forfatter. Hun var i flere år filmkritiker i magasinet Entertainment Weekly. Flynn debuterte som forfatter i 2006 med romanen Sharp Objects (norsk utg. Åpne sår, 2012). For den ble hun nominert til den amerikanske Edgar-prisen og innkasserte to britiske Dagger-priser. Hennes andre bok, Dark Places (2009) kom på norsk i 2011 under tittelen Mørke rom. Flynns store internasjonale gjennombrudd kom med romanen Gone Girl (2012, norsk utg. Flink pike, 2013), som hun blant annet vant Edgar-prisen for. Den var en av tidenes største krimsuksesser. Flynns foreløpig siste bok, The Grownup (norsk utg. En hjelpende hånd) kom i 2015. Den ble kåret til "Beste kriminalnovelle" av The Edgar Awards. Gillian Flynn bor i Chicago med sin mann og sine barn.