En grind i trappen (Innbundet)

Forfatter:

, Preben Jordal (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A Gate at the Stairs
Oversatt av: Jordal, Preben
ISBN/EAN: 9788202329716
Kategori: Romaner
Omtale En grind i trappen
Tyve år gamle Tassie Keltjin lengter etter å komme vekk fra sin provinsielle fødeby. Hun flytter, begynner på universitetet og får seg jobb som barnevakt for et glamorøst ektepar ved siden av studiene. Tassie blir trukket inn i deres liv, og livet med deres adopterte lille datter. Hun knyttes stadig sterkere til familien, samtidig som hun selv opplever dramatiske ting som former hennes syn på verden. Etter hvert som familiens mer kompliserte forhold kommer for en dag, blir også Tassie konfrontert med egen naivitet.

Til toppen

Andre utgaver

En grind i trappen
Bokmål Heftet 2012
Anmeldelser av En grind i trappen

Gripende og sjokkerende

"Lorrie Moore har skrevet ei bok der hun på mesterlig vis balanserer mellom det lekne og det tragiske. Hun gjør nøyaktige observasjoner av det trivielle hverdagslivet i en perfekt blanding av psykologisk dybde, ømhet og besk humor."
 
Torbjørn Trysnes, Fædrelandsvennen
"Tragikomisk og dønn alvorlig roman fra en av samtids-USAs sterkeste novelleforfattere. Vi følger 21 år gamle Tassie Keltjins første møter med universitetet og voksenlivet. Boka byr på både latter, ubehag og underfundigheter, hulter til bulter. En tankevekkende og intens leseropplevelse som treffer rett i hjertet. "Ellen Sofie Lauritzen, Dagsavisen

Til toppen