En by i brann (Innbundet)

Forfatter:

Børge Lund (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 968
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: City on fire
Oversatt av: Lund, Børge
ISBN/EAN: 9788202448028
Kategori: Romaner
Omtale En by i brann

En Tom Wolfe for vår tid. Den ultimate New York-romanen -- oppsiktsvekkende debut.

New York City, 1976. Hils på Regan og William Hamilton-Sweeney, arvingene til en av byens største formuer og Keith og Mercer, mennene som elsker dem. Møt Charlie og Samantha, forstadsungdommene som lar seg forføre av byens pønkere og ikke minst, en besatt bladfyk og hans idealistiske nabo. Og så detektiven som forsøker å finne ut hva disse folka har å gjøre med en skyteepisode i Central Park på nyttårsaften.

Mysteriet skal trenge inn i de mest ensomme av storbyens kriker og kroker og skal gjalle gjennom familie, vennskap og maktens korridorer. Og idet strømbruddet ‘the New York blackout’ kaster byen inn i mørket den 13. juli 1977 ville hver av disse karakterene få livet forandet for bestandig. 'En by i brann' er en uforglemmelig roman om kjærlighet, svik og tilgivelse, om kunst og sannhet og rock’n roll. Om hva man mennesker trenger fra hverandre for å leve … ja, om hva som gir livet mening overhodet.

Vanity Fair

'En debut som gir gjenlyd … på veien viker Hallbergs læreboksaktige fortelling om klasseforskjeller, rase, geografi og generasjoner for en imponerende ambisiøs og opphøyet fremstilling av menneskenes lodd.'

Michiko Kakutani, The New York Times … 'det er en roman med nakkesleng-ambisjon og hjertestans-kraft – en roman som vitner om den unge forfatterens uendelige og urokkelige talent.'

Til toppen

Garth Risk Hallberg kan bli en virkelig stor forfatter.
Brynjulf Jung Tjønn, VG

Andre utgaver

En by i brann
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser En by i brann

New York på randen

Det mest imponerende er at forfatteren er så elegant, så energisk, så visuell i sine skildringer.

 
Cathrine Krøger, Dagbladet Helgeavisa

Garth Risk Hallberg kan bli en virkelig stor forfatter.

 
Brynjulf Jung Tjønn, VG

Glimrende murstein om New York og 70-tallet

«En by i brann» er en bevegende og svært underholdende bok, der tiden selv svever over hver side.(...) Det er gjort utallige forsøk, gode og mindre vellykkede, på å skrive Den store amerikanske romanen. «En by i brann» er et av de svært gode."

Leif Ekle, NRK

Til toppen

Om forfatter

Garth Risk Hallberg bor i New York med kone og barn. En by i brann er hans første roman. Da boken kom ut i oktober 2015 ble den umiddelbart en litterær sensasjon, elsket av både lesere og kritikere.