En bønn fra havet (Innbundet)

Forfatter:

H.L.V. Siempre (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 46
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sea prayer
Oversatt av: Siempre, H.L.V.
ISBN/EAN: 9788281694781
Omtale En bønn fra havet

En bønn fra havet er en svært gripende, liten bok inspirert av flyktningkrisen og et fotografi som berørte hele verden. Den 2. september 2015 druknet den tre år gamle båtflyktningen Alan Kurdi, og det hjerteskjærende bildet av den lille syriske gutten som var skylt opp på en strand i Tyrkia, gikk verden rundt.

Med En bønn fra havet ønsker Khaled Hosseini å hedre Kurdi, de mange omkomne og millioner av familier som er blitt hjemløse og splittet som følge av krig og forfølgelse, og han gir alle sine inntekter fra boken til FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

En bønn fra havet skildrer en syrisk fars refleksjoner mens han betrakter sin sovende sønn kvelden før de skal legge ut på den farlige ferden over Middelhavet. Boken er vakkert illustrert av den britiske kunstneren Dan Williams.

Til toppen

Anmeldelser En bønn fra havet

«Ei gripende billedbok for voksne ... en stillferdig episk fortelling, rikt illustrert med vakre akvareller av Dan Williams. Ordene er få, men desto sterkere. Ei bok som det virkelig er verdt å lese, selv om det gjør vondt.»

Oddveig Kværnes Bakkom, Arbeidets Rett

Til toppen

Om forfatter

Khaled Hosseini (f. 1965) er en afghansk-amerikansk forfatter og lege. Hans første roman, Drageløperen, ble utgitt i 2003 og ble en stor internasjonal bestselger. Han har siden skrevet romanene Tusen strålende soler (2007) og Og fjellene ga gjenlyd (2013). I 2006 ble Hosseini utnevnt til Goodwill-ambassadør for UNHCR.