En annen tid, et annet liv (Innbundet)

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 410
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: En annan tid, ett annat liv
Oversatt av: Kolstad, Henning
ISBN/EAN: 9788202237547
Kategori: Krim
Omtale En annen tid, et annet liv

Torsdag 30. november 1989 raser voldsomme demonstrasjoner midt i Stockholm. Omtrent samtidig myrdes en tjenestemann ved en anonym statlig myndighet i sin leilighet på Østermalm.

Motvillig svarer Jarnebring på oppkallet om mordet. Han og hans nye kollega, kriminalinspektør Anna Holt, kommer frem etter at gjerningsmannen har forsvunnet fra åstedet. En oppbragt nabo har ringt politiet mange ganger uten at de rykket ut. Nå er det for seint.

Etter en resultatløs etterforskning blir saken henlagt og forvist til mappen for uoppklarte grove voldssaker. Samtidig virker det som om saken lever et hemmelig liv. Sikkerhetspolitiet går rundt og stiller spørsmål om mordofferet og personer i hans nærhet, de spør om en annen tid og et annet liv, og betydelig mer alvorlige forbrytelser enn dem Jarnebring og Holt forsøker å løse.

Lars Martin Johansson blir utnevnt til operativ sjef for sikkerhetspolitiet. Det blåser nye vinder og det er på høy tid å dra alle gamle skjeletter ut av sikkerhetspolitiets skap. En oppgave som Johansson gyver løs på med stor entusiasme og all sin kompetanse. Men det blir ikke helt slik han har tenkt seg. Johansson konfronteres med at de menneskene han møter levde et helt annet liv i en helt annen tid.

Til toppen

Andre utgaver

En annen tid, et annet liv
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Leif GW Persson:

Om forfatter

Leif GW Persson er professor i kriminologi og forfatter. Han har undervist ved Stockholms universitet og dessuten sakkynding for det svenske justisdepartementet. Han er også mye anvendt som ekspertkommentator om kriminalitet, forbrytere og politiarbeide i svenske media.