Emilie selger en gutt (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 40
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202343002
Kategori: Bildebøker
Alder: 3 - 5
Omtale Emilie selger en gutt

Emilie vil lage butikk. Lillebror Max får være med. Pappa hjelper til med å gjøre i stand, men drive butikken, det må barna gjøre selv. Salget går dårlig, det er jo ingen kunder! Emilie er skuffet. Men så kommer endelig en gammel dame - hun vil vel sikkert kjøpe noe?

Emilie selger en gutt er første bok i en ny billedbokserie for barn i alderen 3-6, skrevet av Bjørn Arild Ersland og illustrert av Lilian Brøgger. Det er så langt planlagt tre bøker i serien. Andre bok, Emilie lager en katt, utkommer våren 2012.

Til toppen

Flere bøker av Bjørn Arild Ersland:

Anmeldelser Emilie selger en gutt

Utfordrende tema og deilige illustrasjoner

"Ersland og Brøgger samarbeider så tett at det er umulig å skille tekst fra tegning. Resultatet er en enkel, strippet tekst, der adjektivene ligger i bildene. Brøggers tegninger legger på følelser og konflikter, svik, sorg og anger. Ansiktsuttrykk og kroppsspråk hos de to små viser den inderlige kjærligheten mellom dem. Samspillet i aktiviteter, det omsorgsfulle blikket, de små armene som holder ham så godt fast når Emilie sier at han koster ti millioner tusen kroner. Dette er ei bok til å lure på og til å bli lurt av. Om det å bli lurt av de du stoler aller mest på."

Ingeborg Marie Jensen, Stavanger Aftenblad

"Emilie selger en gutt anbefaler jeg gjerne. Det betyr ikke at den er uten skarpe kanter. Her er mer å tygge på enn i de fleste seriebøker for småbarn. [...] Brøggers uttrykksfulle bilder skaper en litt tvetydig uhygge, som topper seg når Emilie selger Max til en «ukjent» dame. Her er boka et skoleeksempel på godt samspill mellom tekst og bilder: Dersom du bare får teksten opplest, får du ikke med deg parallellhandlingen der pappa i all hemmelighet kler seg i dameklær for å være med på leken."

Marie L. Kleve, Dagbladet

"Dette er en nydelig liten bildebok som får sagt utrolig mye med få ord. […] Lilian Brøgger har en underfundig stil, og like ofte ligger historien i bildene som i teksten. Det er blitt et fint samarbeid som har resultert i en bok som blir større enn seg selv."

Anne Cathrine Straume, NRK.no

"Veldig gøy å vise små barn alt hva som går an, særlig når det er så elegant gjort som her."

Guri Fjeldberg, Bergens Tidende

En lur fyr

"Emilie selger en gutt vekker nysgjerrighet allerede før man har åpnet boken. Tittelen rommer så mye [...] En slik tittel får en til å gruble, den er både poetisk og konkret. [...] Brøgger behersker og viser de store følelsesmessige svingningene barn kan gå gjennom. [...] Brøgger veksler ubesværet mellom nært og fjernt fokus, humor og alvor. Tekst og bilde flyter upåklagelig, et fint norsk/dansk samarbeid!"

Gunhild Eia Ryvarden, Numer

Om utkledning og lureri

"Barna lar seg begeistre av den lekne pappaen som kler seg ut, og muligheten for å kjøpe barn blir et spennende tema."

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

Til toppen

Om forfatter

Bjørn Arild Ersland (f. 1965) er opprinnelig fra Mandal, nå bosatt i Stavanger. Han har skrevet en rekke kritikerroste barnebøker. Mest kjent er han for sine bilde- og faktabøker. Ersland har gjentatte ganger blitt nominert til priser for disse, bl.a. var han i 2011 nominert til Brageprisen for Gjøken. I 2009 mottok Ersland Skolebibliotekarprisen.