Embla (Innbundet)

Kampen for fremtiden

Forfatter:

og

Arild Midthun (Illustratør)

Embla, av Klimaforsker Bjørn H. Samset og tegneserienestor Arild Midthun, er en unik måte å formidle et alvorlig og viktig tema til dagens klimabevisste ungdommer.

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 64
Illustratør: Midthun, Arild
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202658939
Kategori: Romaner for barn og Tegneserier og grafiske romaner
Alder: 12 - 18
Omtale Embla

En original og viktig klimaøyeåpner for unge lesere!

Klimaforsker Bjørn H. Samset og tegneserienestor Arild Midthun har slått seg sammen i Embla – Kampen for fremtiden.

Embla står foran sitt livs store gjennombrudd. Fra å leve i en trygg verden av moter og sosiale medier, møter hun plutselig motstandere og utfordringer som tvinger henne til å ta et valg, det samme valget som vi alle må ta: Hvordan vil vi at fremtiden skal bli?

Gjennom en spennende fortelling fortalt i tegneserieform ønsker Samset og Midthun å formidle kunnskap om klimaendringene vi står overfor, samt å vise fram hvilke utfordringer vi møter når vi skal velge strategi for veien videre.

Underveis i historien blir Embla presentert for tre mulige og faktabaserte fremtidsscenarioer som garantert vil gi leseren noe å tenke på. Det er Embla som må velge i denne historien, men som leser er du aldri i tvil om at vi selv står overfor det samme valget.

Scenariene Embla må velge mellom, illustrerer scenariene som brukes av FNs klimapanel. Faktaene og kunnskapen som blir presentert er faglig basert og globalt akseptert blant forskere.

Embla er en unik måte å formidle et alvorlig og viktig tema til dagens klimabevisste ungdommer.

Til toppen

En fabelaktig illustrasjon - bokstavelig talt - av klimakrisen og behovet for å tenke nytt.
Dag O. Hessen, forfatter og professor i biologi

Flere bøker av Arild Midthun og Bjørn H. Samset:

Om forfatter

Arild Midthun (f. 1964) er en prisbelønnet tegneserieskaper, bokillustratør og avistegner. Fra hans start i Fantomet og Norsk MAD på ‘80-tallet har han vært en produktiv serieskaper, samtidig som han har illustrert bøker og avisartikler. Siden 2004 har han dessuten tegnet og skrevet Donald Duck-historier for Disney-utgivere verden rundt.

Bjørn H. Samset (f. 1977) er fysiker og klimaforsker ved CICERO Senter for klimaforskning. Samset er aktiv fagformidler og klimadebattant, hovedforfatter for FNs Klimapanel og spaltist i Morgenbladet. Han har utgitt flere bøker, blant annet Lys (2018) og den Bragepris-nominerte 2070 - Alt du lurer på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss forbi den (2021). Samset har hovedfag i partikkelfysikk og doktorgrad ved Universitetet i Oslo. Han bor på Ås.

«Han bidrar til forskning på svært høyt internasjonalt nivå, samtidig som han kan forklare de mest kompliserte forskningsresultater slik at vi andre kan fatte hovedpoenget.» Kristin Halvorsen, direktør i Cicero - Senterforklimaforskning