Embla (Innbundet)

Kampen for fremtiden

Forfatter:

og

Arild Midthun (Illustratør)

Embla, av Klimaforsker Bjørn H. Samset og tegneserienestor Arild Midthun, er en unik måte å formidle et alvorlig og viktig tema til dagens klimabevisste ungdommer.

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 64
Illustratør: Midthun, Arild
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202658939
Kategori: Ungdomsromaner , Romaner for barn og Tegneserier og grafiske romaner
Alder: 12 - 18
Omtale Embla

En original og viktig klimaøyeåpner for unge lesere!

Klimaforsker Bjørn H. Samset og tegneserienestor Arild Midthun har slått seg sammen i Embla – Kampen for fremtiden.

Embla står foran sitt livs store gjennombrudd. Fra å leve i en trygg verden av moter og sosiale medier, møter hun plutselig motstandere og utfordringer som tvinger henne til å ta et valg, det samme valget som vi alle må ta: Hvordan vil vi at fremtiden skal bli?

Gjennom en spennende fortelling fortalt i tegneserieform ønsker Samset og Midthun å formidle kunnskap om klimaendringene vi står overfor, samt å vise fram hvilke utfordringer vi møter når vi skal velge strategi for veien videre.

Underveis i historien blir Embla presentert for tre mulige og faktabaserte fremtidsscenarioer som garantert vil gi leseren noe å tenke på. Det er Embla som må velge i denne historien, men som leser er du aldri i tvil om at vi selv står overfor det samme valget.

Scenariene Embla må velge mellom, illustrerer scenariene som brukes av FNs klimapanel. Faktaene og kunnskapen som blir presentert er faglig basert og globalt akseptert blant forskere.

Embla er en unik måte å formidle et alvorlig og viktig tema til dagens klimabevisste ungdommer.

Til toppen

En fabelaktig illustrasjon - bokstavelig talt - av klimakrisen og behovet for å tenke nytt.
Dag O. Hessen, forfatter og professor i biologi

Andre utgaver

Embla
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Arild Midthun og Bjørn H. Samset:

Anmeldelser Embla

Bøker som oppfrodrar barn til å handle 24.02.2022

Embla – Kampen om fremtiden er likevel ein ærleg og vellukka«Call-to-Action» for unge lesarar. Albumet tar målgruppa på høgste alvor, både i Arild Midthun sin idérike, medrivande estetikk og i Bjørn H. Samset si insisterande kunnskapsformidling.Janne Karin Støylen, Bergens Tidende

Tenk at det kan nytte! 31.01.2022

Teikneserien Embla: Kampen for fremtiden funkar som eit svar til dei som er redde: Sjølv om det ser mørkt ut, finst det ein veg ut av uføret.

Å pakke det heile inn i ei mytologisk ramme passar også svært bra. Både ragnarokmotivet og symbolikken knytt til Idunns grøne eple forsterkar fakta og utvidar forståinga.

(...) Det er gledeleg og prisverdig at Midtun og Samset freistar å utdanne (og underhalde!) dei unge. Vonleg vil dei nå og inspirere mange.

Asle Sætre, Serienett.no

Fremtiden i noens hender 26.01.2022

Å lese Embla er en fest for øynene. (...) Universet Midthun har skapt er både vakkert og mystisk.

Serien er god på å blande virkemidler fra underholdende katastrofefilmer og fantasy med fakta om miljøet.

Embla er en serie som virkelig får vist Midthuns enorme idérikdom og visuelle kyndighet. Samtidig er den spennende for målgruppen.

Om den inspirerer ungdom til aktivisme gjenstår å se, men Midthun og Samset har klart kunststykket å gjøre klimasaken til et lærerikt og visuelt engasjerende tegneseriealbum.

Erle Marie Sørheim, Empirix.no

Til toppen

Om forfatter

Arild Midthun (f. 1964) er en prisbelønnet tegneserieskaper, bokillustratør og avistegner. Fra hans start i Fantomet og Norsk MAD på ‘80-tallet har han vært en produktiv serieskaper, samtidig som han har illustrert bøker og avisartikler. Siden 2004 har han dessuten tegnet og skrevet Donald Duck-historier for Disney-utgivere verden rundt.

Bjørn H. Samset (f. 1977) er fysiker og klimaforsker ved CICERO Senter for klimaforskning. Samset er aktiv fagformidler og klimadebattant, hovedforfatter for FNs Klimapanel og spaltist i Morgenbladet. Han har utgitt flere bøker, blant annet Lys (2018) og den Bragepris-nominerte 2070 - Alt du lurer på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss forbi den (2021). Samset har hovedfag i partikkelfysikk og doktorgrad ved Universitetet i Oslo. Han bor på Ås.

«Han bidrar til forskning på svært høyt internasjonalt nivå, samtidig som han kan forklare de mest kompliserte forskningsresultater slik at vi andre kan fatte hovedpoenget.» Kristin Halvorsen, direktør i Cicero - Senterforklimaforskning