Elsa Beskow plakatbok (Ukjent)

20 vakre plakater

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Ukjent
Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Elsa Beskow Tavelbok
ISBN/EAN: 9788202597597
Kategori: Bildebøker
Omtale Elsa Beskow plakatbok
En vakker bok med et utvalg av Elsa Beskows mest kjente bilder, samt noen mindre kjente. Elsa Beskows fantastiske illustrasjoner er elsket av generasjoner og alle kjenner igjen hennes nydelige illustrasjoner med dyr, blomster, årstider, troll og alver. La nostalgien blomstre på barnerommet!

På baksiden av hvert bilde er det en sort-hvit-illustrasjon, og rim, regler og tekster fra de klassiske bildebøkene. Man kan titte på bildene og lese - akkurat som i en vanlig bok, men man kan også enkelt dra ut sidene og ramme dem inn. En eventyrlig gavebok der hvert bilde i seg selv er en gave. Perfekt til barnedåp og til andre anledninger når man vil feire noen. Bildene er både i stående og liggende format, og passer i standardrammer i A4-format.

Til toppen

Om forfatter

Elsa Beskow ble født i Stockholm i 1874. Hun utdannet seg ved den tekniske skolen, og ble siden lærer. Hun giftet seg med læreren og teologen Natanael Beskow og sammen fikk de 6 barn.

I 1894 begynte hun å publisere barnebladet ”Jultomten”. Hennes første bok ble utgitt i 1897. Den het "Sagan om den lilla, lilla gumman". Gjennombruddet sitt som billedbokkunstner fikk hun i 1901 med den klassiske boken "Puttes eventyr i blåbærskogen". Den boken hun kanskje er aller mest kjent for kom ut i 1918 og heter "Tante Grønn, Tante Brun og Tante Fiolett". Senere ble det utgitt flere bøker om de tre tantene.

Temaet i mange av Elsa Beskows bøker er forholdet mellom barn og voksne og barns selvstendige initiativ. Bildene hennes er ofte store med detaljer av naturen, og virkeligheten er ofte kombinert med elementer fra eventyr.

Hennes eventyr er fortalt akkurat slik hun selv fortalte dem til sine egne barn og barnebarn. Mange foreldre vil huske disse fra den gang de selv var barn, og nå kan neste generasjon få glede av dem.

Elsa Beskow døde i 1953.