Ekstreme Europa (Innbundet)

Ideologi, årsaker og konsekvenser

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202376185
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Ekstreme Europa

Den 22. juli 2011 ble Norge rammet av en av de mest dødelig høyreekstreme terroraksjonene i Europa etter 2. verdenskrig. Gjerningsmannen, Anders Behring Breivik, hadde både koblinger til en høyreekstrem subkultur på internett og forbilder i en fremvoksende høyrepopulistisk partifamilie.

Denne boken gir en samlet fremstilling av årsaker til og konsekvenser av mobilisering på ytre høyre fløy i dagens Europa. Den kartlegger det ideologiske landskapet Breivik har tilhørt, og forholdet mellom de populistiske partiene og de mer ekstreme subkulturene.

Forfatter Anders Ravik Jupskås diskuterer flere forklaringer på at de høyrepopulistiske partiene har fått økende støtte de siste årene, og gir en viktig inngang til å forstå det politiske og samfunnsmessige bakteppet for juli-attentatet i Norge.

Til toppen

Andre utgaver

Ekstreme Europa
Bokmål Ebok 2012
Ekstreme Europa
Bokmål Heftet 2017
Anmeldelser Ekstreme Europa

Blant snauskaller på ytre høyre 14.01.2013

Grundig introduksjon til de politiske miljøene på ytre høyrefløy i Europa. (...) Dette er forskningsformidling på sitt beste.

 
Sten Inge Jørgensen, vg

Til toppen

Om forfatter

Anders Ravik Jupskås (f. 1983) er statsviter og har skrevet doktoravhandling om høyreradikale- og høyrepopulistiske partier i Skandinavia. Jupskås gjorde seg bemerket som en klarttalende og kunnskapsrik kommentator i dagene etter den 22. juli.