Forfatter: , , , , , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 732
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202438203
Kategori: Juridiske fag og Fagbøker
Fag: Avtale- og kontraktsrett, Eiendomsrett, Erstatningsrett, Forfatnings- og forvaltningsrett
Nivå: Akademisk
Omtale Ekspropriasjon

Ekspropriasjon inneholder først en kort innføring i hva ekspropriasjon er. Videre går forfatterne grundig inn i en rekke praktiske og sentrale emner fra ekspropriasjonsretten:

  • Skjønnsprosessen
  • Salgsverdi med påslag som grunnlag for ekspropriasjonserstatning
  • Reguleringsplanens betydning for ekspropriasjonserstatningen
  • Bruksverdierstatning og tilpasningsplikten
  • Gjenervervsprinsippet i vederlagsloven § 7
  • Erstatning for ulemper fra veitrafikkanlegg
  • Vederlagsloven § 9. Fradrag for fordeler på den gjenværende delen av eiendommen

Boken er nyttig for alle som arbeider med ekspropriasjonsrett i teori og praksis. Den egner seg også for studenter som vil fordype seg i faget.

Til toppen

Flere bøker av Endre Stavang, Ingrid Wang Andersen, Anja Ankerud, Johannes A. Eriksen, Anna Føllesdal, Jan Erik Johansen, Nils Erik Lie og Anders Jahr Svalheim:

Anmeldelser av Ekspropriasjon

Verdifult om ekspropriasjonsretten

«At hele ekspropriasjonsretten nå er samlet mellom to permer og oppdatert pr. 2014, gir alle som arbeider med dette området, et nyttig og godt tilskudd til den ellers noe tilårskomne faglitteraturen innen dette emnet. …Oppsummert gir boken et spennende og verdifullt tilskudd til utviklingen av ekspropriasjonsretten framover.»Kristin Bjella, Tidsskrift for eiendomsrett 2-2015

Til toppen

Om forfatter
Endre Stavang (f. 1964) er dr.juris og professor ved Institutt for privatrett ved Universitetet i Oslo. Han har hatt forskningsopphold ved Senter for grunnforskning og Yale Law School og har dessuten vært advokat i Norsk Hydro og konstituert lagdommer (Borgarting). Han er medlem av Forskergruppe i naturressursrett. Hans bøker og artikler dreier seg særlig om tingsrett, erstatningsrett og miljørett.
Ingrid Wang Andersen (f. 1982) er master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo (2007) og er nå ansatt hos Nærings- og fiskeridepartementet (Næringspolitisk avdeling). Hun har tidligere jobbet som universitetsstipendiat ved Det juridiske fakultet i Oslo, vært advokatfullmektig i advokatfirmaet Thommessen og vært vitenskapelig assistent ved Institutt for privatrett, UiO.
Anja Kristin Ankerud (f. 1984) er master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo (2008) og jobber i dag som senioradvokat i advokatfirmaet Ræder. Hun har tidligere vært vitenskapelig assistent ved Institutt for offentlig rett, UiO.
Johannes Alois Eriksen (f. 1981) er cand.jur. fra Universitetet i Oslo (2006) og ansatt som konstituert lovrådgiver i Justis- og politidepartementet (lovavdelingen). Han har for tiden permisjon fra denne stillingen for et engasjement hos Kommuneadvokaten i Oslo. Han har tidligere vært vitenskapelig assistent ved Institutt for privatrett, UiO, jobbet som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Haavind Vislie AS og vært dommerfullmektig i Oslo tingrett.
Jan Erik Johansen (f. 1979) er master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo (2009) og arbeider som advokat i Advokatfirmaet Haavind. Han har tidligere vært vitenskapelig assistent ved Institutt for privatrett, UiO.
Nils Erik Lie (f. 1942) har arbeidet som dommerfullmektig, advokat og dommer. I årene 1996–2010 var han førstelagmann i Borgarting lagmannsrett. Han har mangeårig erfaring som foreleser og sensor ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo, og har holdt en lang rekke foredrag og kurs om parts- og vitneavhør.
Anders Jahr Svalheim (f. 1988) er master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo og er nå vernepliktig jurist i Forsvarets logistikkorganisasjon. Anders har tidligere vært vitenskapelig assistent ved Universitetet i Oslo.