Eit anna blikk av Erlend Skjetne (Ebok)
Ebok

Eit anna blikk (Ebok)

Serie:  464

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.41 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Nynorsk
Serie:
Serienummer: 464
ISBN/EAN: 9788282884600
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 13 - 18
Omtale Eit anna blikk

Eg ser han for meg no: Det snør så vidt, han dreg ei hand gjennom det svarte håret. I det same gløttar han opp på meg, smiler fort, før han løftar ein liten ryggsekk ut av bagasjerommet. Har han reist så lett, må han vere ein av oss.

Eit anna blikk er ei forteljing frå eit flyktningmottak i Nord-Noreg. Her bur atten afghanske gutar, derimellom Anwar, som elskar bøker og språk og blir kalla Professoren. Ein dag flyttar Walid inn på rommet hans. Walid er Anwars rake motsetning, ein sjarmerande opprørar og glimrande fotballspelar.

Gradvis oppstår eit vennskap mellom Anwar og Walid. Men kvardagen på mottaket er hard, framtida uviss: Kven av dei – om nokon – vil få lov til å bli i Noreg?

Til toppen

Andre utgaver

Eit anna blikk
Nynorsk Innbundet 2021

Flere bøker av Erlend Skjetne:

Anmeldelser Eit anna blikk

Røft om afghanske flyktningar

"Tankespranga er store, assosiasjonane mange. Ein blir lett sogen inn i boka sitt univers. Det er spennande og intenst (…) framifrå lesnad!"

 
Magnus Rotevatn, Framtida.no

"Eit anna blikk er ei brennaktuell bok om mindreårige afghanarar på flukt (…) Erlend Skjetne jobbar sjølv som lærar i asylmottak, og med denne erfaringa greier han å nyansere det stereotype biletet mange nordmenn har av mindreårige asylsøkjarar. Ein roman til ettertanke."

Oddmund Hagen, Dag og Tid

Akutt aktuell ungdomsroman

"I ungdomsboken Eit anna blikk, som med Talibans maktovertakelse i Afghanistan knapt kunne vært mer aktuell, gir Erlend Skjetne flyktningene en stemme. (…) Nå har han skrevet sin første ungdomsroman, og det er blitt en ambisiøs og viktig bok. Viktig fordi den ser ungdomsliv i Norge fra en helt ukjent side. Ambisiøs fordi Anwar er en filosofisk anlagt ung mann, som gjerne funderer over begreper som hjem, fellesskap, vennskap, tilhørighet. Ambisiøst er også språket."

Anne Cathrine Straume, NRK.no

"Sjølv om Eit anna blikk er ein ungdomsroman, passar den også godt til vaksne lesarar. Dette er ei viktig bok. Tittelen på ungdomsromanen seier noko essensielt om kva Skjetne vil få fram med denne fine og sterke forteljinga: Anwar og Walid gir oss eit anna blikk på korleis det kan vere å vakse opp som ungdom i Noreg i 2021."

Espen Tørset, Gaula

Til toppen

Bøker i serien