Dyrk dine egne grønnsaker (Innbundet)

Mer enn 30 sorter

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202706241
Kategori: Hus og hage og Hobbybøker
Omtale Dyrk dine egne grønnsaker

Inspirasjon og praktiske råd til deg som drømmer om å skape din egen grønnsakhage!

Å trekke modne gulrøtter opp av jorda, høre dem slippe taket, er en helt spesiell opplevelse. Det samme er innhøstingen av alle andre grønnsaker du har dyrket selv. Å nappe opp reddiker, knipe av solmodne tomater, skjære av en fast og struttende slangeagurk eller squash etter å fulgt den mirakuløse prosessen fra frø til ferdig grønnsak, gir en ubeskrivelig god følelse.

Dyrking er i tiden; vi vil ha nærkontakt med grønnsakene vi spiser, se frøet forvandle seg til moden mat og kjenne tilfredsstillelsen av å høste vår egen avling, være selvforsynt. Dyrk dine egne grønnsaker hjelper deg i gang og viser deg hvordan du skaper din egen grønnsakhage med noen eller flere av bokens over 30 kjente grønnsaker som bønner, blomkål og brokkoli, chili, hvitløk, mais og rødbeter, løk, spinat og stangselleri for å nevne noen. Hver grønnsak er tydelig avbildet og alfabetisk presentert med alt fra anbefalt såsted (som sol, skygge eller midt i mellom) til hvilke sorter du har valget mellom (som fem ulike salater og tre ulike reddiker), samt forfatternes egne kommentarer.

Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen er begge etablerte gartnere samt mangeårig forfattere av en rekke hagebøker. De formidler praktiske råd om grønnsakdyrking og deler av sin brede kunnskap om såing, jord og gjødsling.

Til toppen

Flere bøker av Kenneth Ingebretsen og Tommy Tønsberg:

Om forfatter

Kenneth Ingebretsen (f. 1977) er gartner og tidligere redaktør for medlemsbladet Blomstervennen i Blomstervenners Klubb. Sammen med Tommy Tønsberg (f. 1980), tidligere redaktør i Norsk Hagetidend, driver han nå planteskolen og nettstedet Garden Living.

Tommy Tønsberg (f. 1980) er tidligere redaktør for Norsk Hagetidend, landets største hagemagasin. Han er en populær og kunnskapsrik foredragsholder og forfatter av flere hagebøker.