Dyret (Heftet)

Serie:  382

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 160
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Nynorsk
Serie:
Serienummer: 382
ISBN/EAN: 9788282883474
Kategori: Romaner
Omtale Dyret

Dyret gir deg svaret på det du ikkje får vite i fagbøkene. Den handlar om å være to personar i ein kropp og likevel være einsam. Og om brått å være meir dyr enn menneske. Heidi Furre (f. 1986) debuterte i 2013 med Parissyndromet. I 2016 ga ho ut Ungdomsskulen. Dyret er hennar tredje roman.

Til toppen

Andre utgaver

Dyret
Nynorsk Innbundet 2018
Dyret
Nynorsk Ebok 2018

Flere bøker av Heidi Furre:

Anmeldelser Dyret

"Furres språk er direkte og personlig, med mange setninger som inneholder ordet «eg». Opplevelsen av å være gravid og å bli mamma blir skildra detaljert, og leseren kommer tett på. Når barnet kommer og Furre skildrer alle de sterke følelsene ved å være nybakt mor er romanen på sitt sterkeste. Hennes skråblikk på livet i mammaperm er underholdende og sårt, og vi blir rørt av den sterke kvinnen hovedpersonen utvikler seg til å bli. (...) Med nære beskrivelser av den store forandringen det er å bli forelder er Furres roman en spennende, sterk utgivelse om et tema som foreløpig ikke er overrepresentert i litteraturen."

 
Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad

"Furre er et utvilsomt talent, med en underfundig humor. I et lekende, vakkert og visuelt språk forteller hun om en forvandling, fra et liv i en slags hverdagslig tralt til en økende opplevelse av å være en del av noe enestående."

 
Fredrik Wandrup, Dagbladet

"ein lett, underhaldande og smart roman (…) Dyret handlar om så mykje meir enn morskap: Romanen er ei rørande forteljing om å plutseleg måtte bli tøffare og sterkare for å kunne verne om det livet som kjem. (…) ein roman som rører og underheld lesaren – og gir ho mykje å tenkje på.

Kristina Leganger Iversen, Klassekampen

"Heidi Furre vender blikket både inn og ut i sine feministiske observasjonar. Mange tankevekkande, minst like mange morosame. (...) Litteraturen er ofte problematiserande og mørk, oppteken av dei vondaste forteljingane. Abort og dødfødsel, parproblematikk og barselsdepresjon. Dyret er ein motsats. (...) Dyret vil kunne lesast med rørt gjenkjenneing av mange, mange mødrer. Og ho burde lesast med storøygd interesse av minst like mange fedrar."

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Dyret av Heidi Furre trefte ei nerve i meg, og eg kan seie at dette er ein stor roman. (…) sjølv om enkelte deler kan verke ganske brutale (om ein ikkje sjølv har opplevd graviditet), så er det mykje glede i romanen, og mykje kjærleik. Kanskje kan ein strekke seg så langt som å seie at romanen kan forsterke eit ønske om å få barn?"

Elise Solvåg, framtida.no

Til toppen

Om forfatter

Heidi Furre (f. 1986) debuterte i 2013 med romanen Parissyndromet, som ble veldig godt mottatt i mediene. I tillegg til å skrive bøker jobber Heidi som fotograf (www.heidifurre.com).

Bøker i serien