Dyrepasserne – Tiger! (Innbundet)

Serie: Lek og lær 9-12 år 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 88
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202375003
Kategori: Fakta for barn , Les - lek - lær og Lese selv
Alder: 8 - 12
Omtale Dyrepasserne – Tiger!

Fascinerende og rørende historier fra dyrepassernes arbeid. I tillegg er bøkene spekket med spennende fakta om dyrene og det viktige arbeidet med å verne truede dyrearter.

I Dyrepasserne – Tiger! følger vi Rune mens han flasker opp og oppdrar tigerungen Tinka. En rørende fortelling som begynner med en historisk tigerfødsel og ender med en vanskelig avskjed. Rune må ta farvel med Tinka når hun skal flytte til en dyrepark i Sveits. Men det er til det beste: Tinka skal inngå i et avlsprogram som kan være med å redde den truede tigeren.

Boken inneholder lettfattelige kart over tigerens levesteder, en oversikt over alle underarter av tigre og en innføring i arbeidet med vern av truede dyrarter.
I tillegg gir dyrepasserne tips og råd til barn som ønsker seg kjæledyr.

Til toppen

Flere bøker av Lars Mæhle:

Anmeldelser Dyrepasserne – Tiger!

Tigeren forsvinner - Bok om dyrepark og dyrevern

"... medrivende med sin kombinasjon av viktig og konkret: dyr, naturvern og engasjerte mennesker."

Morten Haugen, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Lars Mæhle (f. 1971) har skrevet en rekke bøker for barn, både skjønnlitteratur og sakprosa, og er veldig glad i sjokoladepudding. Han debuterte i 2002 med Keeperen til Tunisia, og har senere utgitt nærmere 30 bøker, blant annet fotballserien om Knoterud FK. For fantasyromanen Landet under isen (2009) mottok han Kulturdepartementets litteraturpris og UPrisen. Boken ble også nominert til Brageprisen. Keeper’n til Liverpool, som kom ut i 2010, ble en stor suksess og er også filmatisert. Hans foreløpig siste utgivelse er en ny serie for barn mellom 8-12 år, der Krimteam Siri & Max er de store heltene. Den første boken i serien har fått tittelen Tåkefyrstens hevn.

Bøker i serien