Dyr og fugler i fjellet (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 64
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202243470
Kategori: Fakta for barn
Omtale Dyr og fugler i fjellet
Noen dyr og fugler trives selv om vinden uler og snøen laver ned. Når pelsen er god og fjærdrakten tett og varm som ei dyne, kan det være fint å bo i fjellet.

Etter suksessen med Dyr i skogen og Fugler i skogen følger Helgestad nå opp med Dyr og fugler i fjellet i sin serie med naturbøker for barn.

Fjellet er for de tøffe. Det er ikke så mange dyr som klarer å overleve i det barske klimaet i norske fjell. Men reinsdyrene klarer seg, takket være sin tykke pels. Som den enestående naturfotografen han er, har Helgestad en helt unik serie bilder av reinsdyr, basert på filmen om villrein som han fikk BBC-prisen for som beste nykommer i 2002.

I tillegg til reinsdyrene, har han bilder av og skriver om disse pattedyrene: moskus, fjellrev, hare, jerv, røyskatt, lemen - og disse fuglene, som også klarer seg godt i fjellet: kongeørn, fjellvåk, jaktfalk, ravn, rype, gjøk, blåstrupe, fjelljo, heilo, boltit, svømmesnipe, lappspurv, snøspurv, fjellerke, trane, jordugle, haukugle og havelle.


Til toppen

Andre utgaver

Dyr og fugler i fjellet
Bokmål Innbundet 2013

Flere bøker av Asgeir Helgestad:

Om forfatter

Asgeir Helgestad er født i 1968 og har slått rot i Numedal like innunder Blefjell i Buskerud. Etter endt ingeniørutdannelse i 1991 hadde han lært at man kunne livnære seg utenfor Kongsberg-industrien. Studiene finansierte han som frilans journalist og naturfotograf. Naturfotoyrket fristet mer enn det utdannelsen var rettet mot, og eksamenspapirene ble lagt i skuffen.

Hans base ved Blefjell er et glimrende utgangspunkt for å være naturfotograf. Det er ikke lange veien til øde områder hvor villrein og kongeørn kan fotograferes. Det er ikke nok for ham å bære fotoutstyr på turene sine, videokamera er også med. Å kunne fotografere og filme samtidig, er få forunt.

Asgeir arbeider frilans for NRK - Ut i naturen, og leverer tekst/bilder til magasiner og bøker i og utenfor Norge. Arbeidet omfatter i første rekke natur og dyreliv, men også kultur og reiseliv.

Tilsluttet Norske Naturfotografer og bildebyrået Samfoto.