Dyr i skogen (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 64
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dyr i skogen
ISBN/EAN: 9788202211257
Kategori: Fakta for barn
Alder: 5 - 14
Omtale Dyr i skogen

Asgeir Helgestad er naturfotograf og bildene i "Dyr i skogen" er meget vakre, levende og av høy kvalitet. Alle dyrene er fotografert i sitt rette miljø. Boken omhandler 24 dyr, fra bjørn og elg til frosk og flaggermus. Forfatteren har en fortellende tone som samtidig gir mange faktaopplysninger. Han avliver myter som at grevlingen biter seg fast i mennesker til det knaser i bein. Han forteller om de lydige rådyrkjeene, om hvor godt ekornet husker hvor den har gravet ned maten sin og om at smågnagerne spiser mer gress enn kua.

I tillegg til teksten er det en faktarute til hvert dyr med opplysninger om utbredelse, størrelse osv.

Boken er rikt illustrert med fargefotografier. Bildene har fått stor plass og de er minst like viktige som teksten når det gjelder å gi informasjon av dyr og miljø. "Dyr i skogen" blir en av årets vakre gavebøker til barn, en bok som også mange voksne vil ha stor glede av.

Les også

Fugler i skogen

Dyr og fulger i fjellet

Anmeldelser

«Enkel og oversiktlig bok om dyrene i norske skoger. Godt tilrettelagt for barn.» «Asgeir Helgestads dyrefotografier er fremragende og gir boken det lille ekstra.»
Kaja Korsvold, Aftenosten

Asgeir Helgestad har fått Kulturdepartementets debutantpris for denne boken.
"Dette er en bok som forener tradisjonell form med estetisk kraft og evne til å tilpasse seg målgruppen. En tekst med god flyt og et sterkt bildemateriale gjør 22 norske dyr til en god leseropplevelse", sier juryen.

Boken er et samarbeidsprosjekt med Barnas Egen Bokklubb.

Til toppen

Flere bøker av Asgeir Helgestad:

Om forfatter

Asgeir Helgestad er født i 1968 og har slått rot i Numedal like innunder Blefjell i Buskerud. Etter endt ingeniørutdannelse i 1991 hadde han lært at man kunne livnære seg utenfor Kongsberg-industrien. Studiene finansierte han som frilans journalist og naturfotograf. Naturfotoyrket fristet mer enn det utdannelsen var rettet mot, og eksamenspapirene ble lagt i skuffen.

Hans base ved Blefjell er et glimrende utgangspunkt for å være naturfotograf. Det er ikke lange veien til øde områder hvor villrein og kongeørn kan fotograferes. Det er ikke nok for ham å bære fotoutstyr på turene sine, videokamera er også med. Å kunne fotografere og filme samtidig, er få forunt.

Asgeir arbeider frilans for NRK - Ut i naturen, og leverer tekst/bilder til magasiner og bøker i og utenfor Norge. Arbeidet omfatter i første rekke natur og dyreliv, men også kultur og reiseliv.

Tilsluttet Norske Naturfotografer og bildebyrået Samfoto.