Dyr i Arktis (Innbundet)

Fjellreven - Isbjørnen - Svalbardrypa

Serie: Dyreliv i Arktis 

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 178
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202321994
Kategori: Fakta for barn
Alder: 6 - 12
Omtale Dyr i Arktis

I Arktis er store områder dekket av is og snø, og det er kaldt året rundt. Vi følger svalbardrypa, fjellreven og isbjørnen gjennom alle årstidene og lærer om hvordan de lever under de harde forholdene. Klimaendringene på jorden fører til vanskeligere levevilkår for dyrene i Arktis. Det blir stadig vanskeligere for dem å finne mat, og flere dyr står i fare for å bli utryddet.

Til toppen

Flere bøker av Kirsti Blom, Eva Fuglei, Kit M. Kovacs og Åshild Ønvik Pedersen:

Om forfatter

Kirsti Blom er først og fremst skjønnlitterær forfatter, men skriver også faktabøker for barn. Blant annet Polarserien med flotte fargefotografier. Blom har skrevet 10 bøker om dyrelivet i Arktis. Isbjørnen ble nominert til Brageprisen 2007.

Eva Fuglei er forsker ved Norsk Polarinstitutt, med polarreven som spesialfelt.

Eva Fuglei (1962) er forsker/biolog. Hun har siden 1991 arbeidet på Norsk Polarinstitutt. Hun er oppvokst på Langhus i Ski, men er nå bosatt i Tromsø.

Hun er utdannet Dr. Scient, med doktorgrad på fjellrev fra Universitetet i Oslo. Cand. Scient, hovedfag i fysiologi, Universitetet i Oslo, og Cand. Mag., Mellomfag, Norges Idrettshøgskole.

Eva Fuglei har bl.a. skrevet flere faglige artikler i Internasjonale Journaler. Fjellreven er hennes første bok.

Kit M. Kovacs (1956–) er marinbiolog og polarforsker, ansatt ved Norsk Polarinstitutt i Tromsø. Hun er ekspert på sjøpattedyr, særlig hval, sel og isbjørn. I tillegg til å være artikkelforfatter i en rekke vitenskapelige publikasjoner, har hun skrevet fire fagbøker for voksne og to faktabøker for for barn, Hvalrossen (Cappelen 2005) og Isbjørnen (Cappelen 2007), i samarbeid med forfatteren Kirsti Blom. Hun er også en glimrende fotograf og har tatt flesteparten av bildene som er gjengitt i de to barnebøkene.
Bøker i serien