Dylan og diktet (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 752
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202756246
Kategori: Kulturhistorie og Musikk
Omtale Dylan og diktet

Bob Dylan har gjennom sin seksti år lange karriere inntatt en enestående posisjon i populærkulturen, blant annet fordi han hele tiden har evnet å fange og formidle vesentlige trekk ved sin samtid. Han har skrevet 600 sanger, gitt ut 39 studioalbum, spilt mer enn 3700 konserter og solgt over 100 millioner plater.

Rolling Stone Magazine har kåret Bob Dylan til den beste låtskriveren noensinne, men først og fremst er han blant verdens fremste lyrikere, og i 2016 ble han tildelt Nobels litteraturpris.

Det er utgitt utallige bøker om Bob Dylan. Dette skyldes ikke først og fremst hans popularitet, for en rekke artister og band har solgt mer musikk enn ham. Forklaringen er at Dylan er litterær, og at hans tilhengere er lesende mennesker. Dette stiller helt spesielle krav til en Dylan-bok.

Med denne boken har Erling Aadland reist en bauta over sanglyrikeren og fenomenet Bob Dylan. Dylan og diktet er et 600-siders innsiktsfullt og originalt essay, med observasjoner og fortolkninger man ikke finner andre steder. Men boken er også et oppslagsverk. Erling Aadland har imponerende nok tatt for seg hele Dylans katalog, alle studioalbum med eget materiale fra 1962 til 2020, analysert de viktigste sangene fra hvert album, og ordnet stoffet kronologisk og diskografisk.

Til toppen

Om forfatter

Erling Aadland (f. 1952) er professor emeritus i litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har tidligere utgitt flere litteraturfaglige bøker, bl.a. om Leonard Cohen, Bob Dylan og Rolf Jacobsen.