DUSTEFJERTEN - dei tre første forteljingane - Cappelen Damms Gull (Innbundet)

Forfatter:

Turi Frantze Lauenborg (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 192
Illustratør: Lauenborg, Turi Frantze
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202309145
Kategori: Høytlesning
Alder: 6 - 99
Omtale DUSTEFJERTEN - dei tre første forteljingane - Cappelen Damms Gull
Det vesle landet ved bekken er ein plass for små hendingar og store tankar – der bekken er det fortaste som finst, og kvardagen blir ein fest når det skjer noko. Til vanleg kastar Dustefjerten ploppesteinar i bekken og snakkar med andungen. Holesnusken høgg ved. Bollefisen er våt på beina og drøymer om noko søtt å eta. Kavringreven bakar kavringar. Oktava syng sine songar og drøymer kan henda om eit stilig teater. Langt inni skogen ligg berghøna og varmar ein stein.

I denne boka er samla dei tre første forteljingane om Dustefjerten og naboane hans.

Til toppen

Anmeldelser av DUSTEFJERTEN - dei tre første forteljingane - Cappelen Damms Gull
"I denne «gullboka» er de tre første fortellingene om Dustefjerten og naboene hans samlet. Godt skrevet klassiker!"Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

Til toppen

Om forfatter

Rune Belsvik er fødd i Haugesund i 1956 og oppvokst på Stord. Han bur nå i Randesund ved Kristiansand. Rune Belsvik debuterte i 1979 med Ingen drittunge lenger, som han også fekk Noregs mållags pris for i 1980. For barnebøkene om Dustefjerten har Belsvik fått Kulturdepartementets litteraturpris. Dustefjerten er òg kjend frå barnetimen i NRK.
Rune Belsvik blei tildelt Brageprisen 2000 for beste ungdomsbok, og har eit breitt og mykje verdsett forfattarskap bak seg. Han har dikta ei vedunderleg forteljing - Verdas mest forelska par (2001) - for barn og vaksne om kjærleikens magi og utfordringar, og om kva som kan henda når forelskinga skal på utstilling.