Dukkemesteren fra gettoen av Eva Weaver (Ebok)
Ebok

Dukkemesteren fra gettoen (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.15 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The puppet boy of Warzaw
ISBN/EAN: 9788202385682
Kategori: Romaner
Omtale Dukkemesteren fra gettoen
Dukkemesteren fra gettoen er fortellingen om en frakk, en hånddukke og en gutt som bor i Warsawa i 1938, en tid da trusselen om krig ble hard virkelighet. Denne viktige boken gir leseren innblikk i den 2. verdenskrig. Samtidig forteller den en spennende, gripende og sterk historie om et barns overlevelsesevner under umenneskelige livsbetingelser.

"Danny, er du snill og går i garderobeskapet på soverommet og henter den store, brune esken bak klærne?"

Esken hadde stått der i årevis. Mika hadde omhyggelig forseglet den dagen før han fridde. Han hadde vært tjueåtte den gangen, og han hadde bare åpnet esken én gang siden, nå i oktober, da han hadde lagt en siste gjenstand oppi den.
Daniel bøyde seg langt inn i garderobeskapet og dro fram esken. Den var så tung at han vaklet et lite øyeblikk.
"Har du murstein i den, eller?"
"Nei, bare kom hit med den, du." Mika skalv på hendene da Daniel forsiktig satte esken framfor ham. Fingrene gled over det krøllete, brune papiret og utforsket varsomt alle sidene. Så grep han en skarp kjøkkenkniv og skar over hyssingen med et rykk. Ingen grunn til å være nøye med å knyte opp pakken nå – det skulle aldri gjøres igjen. Han løftet langsomt av lokket. Lukten var inntrengende, skarp og stram.
"Hva er det, bestefar?"
"Jeg vil så gjerne fortelle om det som skjedde i gettoen. Jeg vil fortelle om det før jeg dør. Jeg vil si sannheten – til deg og til mitt eget hjerte, til moren din og kanskje til hele verden."
Med begge hender tok han opp en stor frakk. Tung og svart. Den minte om den store, svarte hunden han uken før hadde sett ligge død ved inngangen til Madison Park som om den var blitt truffet av lynet. Men denne gamle frakken hadde fortsatt liv i seg.
Han løftet den ut og stakk armene inn i de mørke ermene. Nå, akkurat som da han var liten, så den for stor ut, samtidig som den satt på ham som et ekstra hudlag. Og i frakkens omfavnelse var det lett å mane fram åndene og minner fra fortiden, akkurat som med sjamanens kappe. Han grep Daniels hånd og trakk pusten dypt.

Eva Weaver er opprinnelig tysk, men flyttet til England i 1995. Hun er forfatter, coach,
kunstterapeut og performanceartist. Hun utforsker ofte temaer som historie og
tilhørighet i arbeidene sine. Dukkemesteren fra gettoen er hennes debutroman.

Til toppen

Andre utgaver

Dukkemesteren fra gettoen
Bokmål Innbundet 2013
Gutten fra gettoen
Bokmål Heftet 2017