Du vet ikke hvem jeg er (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202394530
Kategori: Romaner
Omtale Du vet ikke hvem jeg er

Det er som om det er ei anna jente i meg, som ikke vil høre på den stemmen i mørket, som vil terge den, som tror at ho kan mer, og trekkes mot det som er i mørket, og tvinger det enda nærmere, som om ho vil ha det, som om ho vil dra frykten ut av skyggene og se den ansikt til ansikt, gjøre alt den ikke liker, det aller verste, det er som det er ei anna jente der inne som vil noe mer. Det er denne jenta frykten er der for å passe på.

Du vet ikke hvem jeg er er en frittstående oppfølger til debutromanen Bare mamma som er Gud som kom i 2010.
Elin er blitt tjue år og har flyttet fra Nord-Norge til Oslo for å gå på reklameskole. Romanen åpner med at hun er alene med et nyfødt barn.

Til toppen

Andre utgaver

Bare mamma som er Gud
Bokmål Innbundet 2010
Bare mamma som er Gud
Bokmål Ebok 2012
Bare mamma som er Gud
Bokmål Heftet 2011
Du vet ikke hvem jeg er
Bokmål Ebok 2012
For deg, for deg alene
Bokmål Ebok 2015
Bare mamma som er Gud
Bokmål Heftet 2017
Du vet ikke hvem jeg er
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Anmeldelser Du vet ikke hvem jeg er

"Det som gjør romanen leseverdig og god, er den impresjonistiske jeg-tonen som Line Nyborg har funnet. Den inngir etter min vurdering betydelig troverdighet. Jeg tror på den fremmedfølelsen og den sårbarheten som jeg-stemmen uttrykker."

 
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Sterkt og godt om rotløshet og tilhørighet"

Ingvild Bræin, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Line Merethe Nyborg (f.1969) er fra Bardu i Troms, og debuterte i 2010 med romanen Bare mamma som er Gud. Her møter vi ungjenta Elin, som også er tilstede i de frittstående oppfølgerne Du vet ikke hvem jeg er (2012) og For deg, for deg alene (2015). Romanen Det andre barnet kom ut høsten 2017. Hund som ser ned er Nyborgs femte roman.

Nyborg har høstet god kritikk for sine bøker, og for Du vet ikke hvem jeg er fikk hun Havmannprisen i 2012 for beste skjønnlitterære bok med nordnorsk tilknytning.