Du tilhører meg (Innbundet)

Forfatter:

Kjersti Lundemo (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 304
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: You belong to me
Oversatt av: Lundemo, Kjersti
ISBN/EAN: 9788259022271
Kategori: Krim
Omtale Du tilhører meg

Kvinnen han hadde valgt seg ut, satt ved et vindusbord på den andre siden av det panelte spiserommet på Gabrielle, et luksusskip som egnet seg ypperlig for hans formål.

Da han først la merke til henne der hun satt ved bordet, tankefull og alene, og senere så hennes skjelvende, nesten barnslige glede da en av de mannlige vertene spurte om hun ville danse, visste han at det kom til å bli lett.

Susan Chandler - psykiater med eget radioprogram – har fått en idé til et nytt tema hun vil ta opp: kvinner som forsvinner sporløst, men som senere blir funnet døde, drept av menn som grovt har utnyttet deres ensomhet og usikkerhet. Men Susan tenker ikke på at hun ved å gjøre dette utsetter seg og sine nærmeste for den redselen som hun så sterkt advarer andre mot.

Hun forsøker å finne ut hvem som prøvde å drepe en kvinne som ringte inn til programmet hennes for en stund siden. Denne kvinnen sa hun hadde opplysninger om Regina Clausen, en velstående finansrådgiver som forsvant fra et cruiseskip noen år tidligere.

Det blir et kappløp mot tiden. For morderen driver ikke bare snikjakt på enslige kvinner, han er også fast bestemt på å kvitte seg med alle som prøver å hjelpe Susan.

Etter hvert som undersøkelsen skrider frem, får Susan mistanke om at en av mennene i livet hennes kan være morderen. Og da sannhetens øyeblikk nærmer seg, oppdager hun at jegeren er blitt den jagede, og at hun er morderens neste offer.

Til toppen

Andre utgaver

Du tilhører meg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Mary Higgins Clark:

Om forfatter

Mary Higgins Clark (f. 1927 - 2020) var en amerikansk kriminalromanforfatter. Hun har gitt ut over femti bøker og solgt mer enn 100 millioner eksemplarer. De aller fleste har blitt bestselgere i USA.

Bøkene hennes er elsket verden over. I 2014 inngikk hun et samarbeid med Alfair Bruke, som resulterte i romanene Askepottmordet, Bruden som forsvant, Tornerosemorderen og Every breath you take. Sammen med datteren, Carol Higgins Clark, ga hun ut fem kriminalromaner. To av bøkene hennes har blitt filmatisert, og enda flere produsert for TV.

Clark har mottatt en rekke priser, blant annet The Gold Medal of Honor (1993), The Spirit of Achievement Award (1994), The National Arts Club’s first Gold Medal in Education (1994) og The first Reader’s Digest Author of the Year Award (2002).

Clark ble enke i 1964 da hennes ektefelle Warren Clark gikk bort. Sammen fikk de fem barn. I 1996 giftet hun seg med John Conheeney, de var bosatt i New Jersey og hadde til sammen sytten barnebarn.