Du er OK (Heftet)

Samtalebok for barn og voksne om følelser og aksept

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202618605
Kategori: Barnehagelærerutdanning , Grunnskolelærerutdanning , Fagbøker og Utdanningsvitenskap
Fag: Barnehagelærerutdanning, Lærerutdanning, Pedagogikk
Nivå: 1. trinn, 2. trinn, 3. trinn, 4. trinn, 5. trinn, 6. trinn, 7. trinn, 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn, Akademisk
Omtale Du er OK
Dette er ei samtalebok for voksne og barn og unge om det å være et menneske, både i det gode og det vonde. Viktige temaer er følelser, aksept, kropp og mobbing. Målet er å bevisstgjøre barn og unge om at de ikke trenger å gjøre seg til – de trenger kun være den de egentlig er. Barn og unge trenger å få vokse seg hele.

Boka er bygd opp med tekster som er skrevet for voksne, og tekster som er skrevet for barn. Meningen er at disse skal gi et grunnlag for å jobbe med ulike temaer sammen. Tekstene for barn er ment for høytlesning, og det er lagt inn flere forslag til spørsmål som barn og voksne sammen kan samtale og reflektere over.

Boka passer for lærere, barnehagelærere, ansatte i SFO og andre som jobber med barn og unge. Den kan brukes som grunnlag for samtaler med enkeltbarn eller grupper av barn. Den egner seg også for foreldre som leser sammen med barna sine. Boka danner også et godt grunnlag for arbeid med temaene i kollegiet, både på skole og barnehage.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Om forfatter
Eli Rygg er barnepleier og har arbeidet med barn og unge på gulvet i over 40 år. Eli har vært både familieveileder og miljøarbeider i barnevernet og er en mye brukt foredragsholder. Hun er også forfatter, sanger og underholder og ble landskjent som programleder i barne-TV-programmet Portveien 2. Hun jobbet flere år med barne- og frokost tv og som reporter i barneradio. Hun har også skrevet ukentlig i A-pressens Barnekroken gjennom 15 år. Se mer om Eli Rygg på hennes hjemmeside.