Dronningen av Myrion av Bjørg Øygarden (Ebok)
Ebok

Dronningen av Myrion (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Spilletid: 6:26
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.08 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202380922
Kategori: Romaner for barn
Alder: 10 - 13
Omtale Dronningen av Myrion

Vær hilset, o gjester fra den fjerne verden som kalles Jorden. Vær vennlige å ta plass i den kongelige vogn bak de kongelige sarger. Dronningen og Sixar venter.

Ved hjelp av en skummelt vakker dame med tolv fingre, en forgiftet sjokolade og sykehusrom nr 209, havner Berit, Johan Olav og Jakob + Jakobs sure mormor plutselig i Myrion. Riket er i fare og dronningen trenger hjelp. Det legges meget skumle planer i Myrion, og redningen ligger i hendene til tre helt vanlige barn fra Jorden. Det kunne like gjerne vært deg!
De tre må stille opp i tre konkurranser som de ikke har noen som helst forutsetninger for å vinne. Johan Olav skal skyte på blink, Berit skal konkurrere i skjønnhet og Jakob skal sjarmere grevinner. Men hvordan skal barna kunne redde Myrion? De kan jo ikke engang fordra hverandre!

Bjørg Øygarden har skrevet en morsom, finurlig og fantasirik fantasyhistorie.

Til toppen

Andre utgaver

Dronningen av Myrion
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Om forfatter

Bjørg Øygarden er født i 1960 og har vokst opp i Risør. Hun har studert i Oslo og bodde flere år i Kongsvinger før hun slo seg til i Arendal. Hun er utdannet som psykolog og er spesialist i klinisk nevropsykologi og barne- og ungdomspsykologi. Innen sitt fag har hun vært innom flere arbeidsfelt, og hun arbeider nå i Avdeling for voksenhabilitering ved Sørlandet sykehus i Arendal. Ved siden av sitt skjønnlitterære forfatterskap har hun publisert fagartikler, og hun står bak en masse revytekster. Hun er aktiv på scenen i teater, revy og kabaret og hun er en mye brukt underholder i ulike sammenhenger. Hun har også en NM-bronse i teatersport som trofé over skrivebordet.

Bjørg Øygarden om sitt forfatterskap:

Iblant blir jeg spurt om når jeg ble forfatter, og da svarer jeg at det har jeg bestandig vært. Fra jeg serverte familien dramatiske og grufulle fortsettelseshistorier, via milelange skolestiler og semesteroppgaver i psykologi skrevet som dameroman (”Halve hjerner – hele hjerter: en nevroman fra eksperimentalmiljø”), til jeg etter hvert fant fram til romanformen. Jeg setter stor pris på det å dikte og fortelle – å lage noe av ingenting. Nestbest har jeg det når jeg kan sitte og trekke i trådene og styre fortellingen som jeg vil. Aller best har jeg det når trådene nappes ut av hendene mine, og fortellingen løper av sted med meg.

Jeg er opptatt av språket som instrument – å lete opp setningenes musikalitet for å få fram den riktige klangen. Jeg er som oftest gjerrig på virkemidler: Står valget mellom det enkle og det snirklete, er det enkle nesten alltid best. Med hensyn til tema er jeg nysgjerrig på det å plassere mennesker i uvante og krevende situasjoner og utforske hva som skjer med dem og mellom dem, på godt og vondt. Det har jeg gjort både i voksen- og barnebøker, og det er i høyeste grad det jeg gjør i min nye barnebok, ”Dronningen av Myrion”. For hvem har vel ikke fantasert om å havne i en helt annen verden?

http://no.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B8rg_%C3%98ygarden

http://www.bjorgoygarden.no/

https://www.facebook.com/fiebjorg

Bilder:http://www.google.no/search?q=bj%C3%B8rg+%C3%B8ygarden&hl=no&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=OW_EUd_ODLCu4QTD34HYAw&ved=0CEgQsAQ&biw=1539&bih=798