Dronningen av Danmark (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202703233
Kategori: Noveller
Omtale Dronningen av Danmark

I en gate, et sted i Norge, er barna opptatt med å spille slåball. Samtidig kommer det en likbil kjørende. Dette møtet mellom likbilen og barna, mellom sorgen og gleden, danner rammeverket for en rekke noveller om avskjed og gjensyn, om sjalusi og kjærlighet, om livet til mennesker som leter etter små lysglimt der de tilsynelatende ikke finnes. Vi møter mannen som er på stand-up, mens kona våker over sin dødssyke mor. En tidligere drapsmann forsøker å kvitte seg med hunden sin på kirkegården og treffer en liten gutt. En sønn henter farens gamle akvarier opp fra kjellermørke. Et gjensyn med kjæresten, etter at hun har vært i Hong-Kong, blir ikke som forventet. En mann forsøker å lage en skulptur av Bob Geldof, han får ikke skikkelig dreis på håret. To kvinner klarer ikke gi slipp på den samme mannen, i en forlatt campingvogn, ved hjelp av kirsebærlikør og sommerfugler, tvinger de ham frem, selv om han er død.

I et puslespill av noveller flettes menneskeskjebner sammen, og hele tiden svever det en tennisball over himmelen, mens likbilen sniker seg stille rundt i bakgrunnen. Stilen er flertonet og treffsikker, til tider knapp, men også rik. Hva kan kjærligheten gjøre for disse menneskene? Hva skjer når likbilen og tennisballen møtes?

Til toppen

Anmeldelser Dronningen av Danmark

«Fortellerteknisk finstemte noveller om død, sorg, tap og ensomhet.»

 
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter

Tom Ingar Eliassen (1972) er født og bosatt i Halden. I 2012 bidro han med tekster i debutantantologien Signaler. Året etter debuterte han med novellesamlingen Ni favner og dypere. Siden har han utgitt novellesamlingene Jeg har hørt det er fint der (2018), Det en gang så vakre (2019) og Dronningen av Danmark (2020).