Droner i sivilsamfunnet (Heftet)

Aktører, teknologi og etiske utfordringer

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202542030
Kategori: Samfunnsvitenskap og Journalistikk og mediefag
Fag: Mediefag, Samfunnsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Droner i sivilsamfunnet

Sivile droner er i ferd med å bli milliardindustri i Norge, og i mange fora omtales de som Norges nye olje. Men hva er sivile droner, og hvordan kan vi best sikre at droner brukes på ansvarlig vis i samfunnet vårt? Det er hovedspørsmålet som diskuteres i denne boka.

Droner i sivilsamfunnet belyser temaet fra mange ulike vinkler. Hvem er aktørene, og hvordan samhandler de? Hva er egentlig forskjellen på sivil og militær dronebruk? Hva skiller hobbypiloter fra profesjonelle operatører, og hvordan kan studenter trenes i ansvarlig, eksperimentell utforskning av droneteknologi? Og ikke minst: Hva skjer med personvernet og enkeltmenneskene midt oppi alt dette?

Den raske utviklingen på feltet tyder på at droner om kort tid vil være en integrert del av vår nye hverdag. Hvordan vil det påvirke transport, næringsliv, natur, overvåkning, personvern, kriminalitet, krigføring og kommunikasjon?

Til toppen

Flere bøker av Astrid Gynnild:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Droner i sivilsamfunnet
«Antologien siktar breidt, og kan såleis nå lesarar både i offentlege instansar og kommersielle aktørar, samt akademikarar og studentar innanfor medie- og teknologifag. Boka har gjennomgåande god bruk av konkrete eksempel, anten det gjeld privatpersonar som opplever å få kameradroner inn i den private sfæren eller bruken av droner blant politiske aktivistar.»Ivar John Erdal, Norsk medietidsskrift 4/2018

Til toppen

Om forfatter

Astrid Gynnild er professor i medievitenskap ved Institutt for informasjons- og medievitenskap, Universitetet i Bergen. Hun leder det NFR-finansierte forskningsprosjektet ViSmedia (2015-2020), og har arbeidet spesielt med visuell overvåkning i mediene og kreativitet og innovasjon i journalistiske arbeidsprosesser.